Svetová zdravotnícka organizácia povolila núdzové použitie vakcíny Moderna

NETKY.SK • 1 Máj 2021, 15:22 • 2 min
Svetová zdravotnícka organizácia povolila núdzové použitie vakcíny Moderna

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia v piatok povolila núdzové použitie vakcíny proti koronavírusu od spoločnosti Moderna.

slovakia

left justify in out

Očkovacia látka od spoločnosti Moderna sa pripojila k ďalším trom na zozname WHO pre núdzové použitie, a to k vakcínam AstraZeneca, Pfizer/BioNTech a Johnson & Johnson. Ako uviedla WHO, podobné schválenie v najbližších dňoch očakávajú aj v prípade čínskych vakcín Sinopharm a Sinovac. Mnoho krajín bez vlastných regulačných orgánov sa pri rozhodovaní o použití vakcín spolieha na zoznam WHO. Toto schválenie však pravdepodobne nebude mať okamžitý dopad na dodávky vakcín Moderna pre krajiny rozvojového sveta. Spoločnosť uzavrela dohody o dodávkach s mnohými bohatými krajinami, ktoré už dostali milióny dávok.

 

Prečítajte si: Moderna posilňuje výrobu vakcín na roky 2021 a 2022


Generálny riaditeľ spoločnosti Stéphane Bancel však v piatkovom vyhlásení uviedol, že Moderna sa aktívne zúčastňuje na rokovaniach s mnohými organizáciami vrátane medzinárodnej iniciatívy COVAX, ktorej cieľom je zabezpečiť, aby mali spravodlivý prístup k vakcínam proti koronavírusu aj štáty s nízkym a stredným príjmom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona