EURO 2020: V Petrohrade sa nakazilo 86 fínskych fanúšikov, možno pribudnú ďalší

NETKY.SK • 25 Jún 2021, 12:35 • 2 min
EURO 2020: V Petrohrade sa nakazilo 86 fínskych fanúšikov, možno pribudnú ďalší

Fínski futbalisti si zo svojho záverečného vystúpenia na Euro 2020 s Belgičanmi doniesli z ruského Petrohradu domov okrem prehry aj desiatky nakazených fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Podľa oficiálnych zdrojov pri testovaní na hraniciach dosiaľ zachytili 86 infikovaných Fínov, ktorí sa vracali z Petrohradu do vlasti. Informovali o tom rozhlasová stanica Yle aj noviny Hufvudstadsbladet.

 

img

 

Súvisiaci článok: EURO 2020: Traja fanúšikovia v Kodani boli pozitívni na delta variant! Dáni začínajú s opatreniami!

 

Fínsko v pondelok hralo v Petrohrade svoje tretie skupinové stretnutie európskych majstrov proti Belgicku. Stovky Fínov kvôli tomu vycestovali do ruského mesta. Nie všetky testy vykonané na hranici boli analyzované. Okolo 800 ďalších vstúpilo do krajiny bez testu, pretože testovacie kapacity na hraniciach neboli dostatočné. Očakáva sa preto ďalšie zvýšenie počtu nakazených.

 

Prečítajte si tiež: EURO 2020: Ronaldo vyrovnal rekord Daeího v počte reprezentačných gólov

 

Fínsky zdravotný úrad THL odporučil navrátilcom z Ruska, aby boli testovaní 72 hodín po ceste a aby sa medzitým vyhli kontaktu. Situácia v Rusku sa v júni rapídne zhoršila. Počet nových infekcií v celej krajine stúpal, a to aj vo veľkých mestách ako Moskva a Petrohrad.  Fínska premiérka Sanna Marinová vyjadrila znepokojenie nad situáciou navrátilcov z Petrohradu, keďže Fínsko má dlhodobo jeden z najnižších výskytov koronavírusu v Európe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona