Kapelu Franz Ferdinand opustil gitarista Nick McCarthy

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 16:06 • 2 min
Kapelu Franz Ferdinand opustil gitarista Nick McCarthy

LONDÝN - Členovia britskej indierockovej kapely Franz Ferdinand oznámili, že formáciu opúšťa gitarista Nick McCarthy. Štvorica tak spravila dnes prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia zverejneného na sociálnych sieťach, pričom ako dôvod uviedli hudobníkove rodinné záväzky.

slovakia

left justify in out

"Nick sa nezúčastní na nahrávaní nového albumu Franz Ferdinand ani na turné k nemu. Keď nahrávame alebo sme na turné, vyžaduje si to dlhodobý záväzok, ktorý trvá minimálne rok a pol, pričom väčšinu času strávime mimo domu. Nick má mladú rodinu a nechce byť od nich preč tak dlho," vyjadrili sa. Za odchodom 41-ročného rodáka z anglického Blackpoolu vraj nestoja osobné či hudobné nezhody, pričom dokonca nemusí ísť o trvalé riešenie.

 

"Dáme vám vedieť, ak sa v budúcnosti tieto okolnosti zmenia," napísali. K situácii sa vo vyhlásení vyjadril aj samotný McCarthy, ktorý poďakoval fanúšikom za dlhoročnú podporu. "Chvíľu sa budem sústreďovať na produkciu a skladanie úplne odlišných vecí," dodal muzikant, ktorý pôsobí tiež vo formácii Box Codax.


Skupinu Franz Ferdinand založili Alex Kapranos, Bob Hardy, spomínaný Nick McCarthy a Paul Thomson v roku 2002 v Glasgowe. Debutový eponymný album vydali v roku 2004. S druhou nahrávkou You Could Have It So Much Better (2005) držitelia Mercury Prize, Ivor Novello Award, niekoľkých NME Awards či BRIT Awards dobyli britský albumový rebríček. Nasledujúca štúdiovka Tonight: Franz Ferdinand (2009) debutovala na druhom mieste UK Chartu. Zatiaľ posledným albumom kapely je Right Thoughts, Right Words, Right Action, ktorý vydali v roku 2013. Od roku 2014 tvoria s americkým pop-rockovým duom Sparks projekt FFS. Vlani v júni im vyšla debutová eponymná štúdiovka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies