Kandidátku strany Most-Híd do volieb do Európskeho parlamentu povedie Zsolt Simon

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 13:39 • 2 min
Kandidátku strany Most-Híd do volieb do Európskeho parlamentu povedie Zsolt Simon

BRATISLAVA - Strana chce v kampani zdôrazňovať pozitíva členstva v Európskej únií.

slovakia

left justify in out

Kandidátku strany Most-Híd do volieb do Európskeho parlamentu povedie Zsolt Simon. Informovali o tom dnes na tlačovej konferencii v Bratislave predstavitelia strany. Most-Híd chce kampaň viesť v pozitívnom duchu a zdôrazňovať prospešnosť členstva Slovenska v Európskej únii. Ďalšími kandidátmi strany sú József Nagy, František Šebej, Tibor Bastrnák, Andrea Vitkóová, Zoltán Forró, Jozef Lohyňa, Vladimír Vágási, Peter Krajňák, Karol Pataky, Irén Sárkozy, Michal Goriščák a Csaba Cúth.

"Európska únia dala Slovensku veľa," povedal Zsolt Simon s tým, že je smutné, že aj v slovenskom parlamente sa objavujú hlasy kritizujúce úniu. "Európska únia dáva krajinám stabilitu," dodal. Strana chce pôsobením v Európskom parlamente prispieť k rozvoju regiónov a tiež má záujem zistiť, ako sa využívali peniaze z únie v priebehu desiatich rokov nášho členstva.

Predstavitelia strany zároveň predstavili memorandum, v ktorom kritizujú fungovanie Ľudovej platformy. Jej neúčinnosť podľa predsedu Bélu Bugára dokazujú napríklad voľby do VÚC alebo kampaň pred voľbou prezidenta. Do centra pravicovej politiky sa podľa memoranda musí vrátiť občan. Strana preto vyzýva partnerov zo stredopravého spektra na spoluprácu pri budovaní novej občianskej vízie pre Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies