Juventus opäť bližšie k piatemu titulu v sérii, Allegri: Buďme opatrní

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 13:09 • 2 min
Juventus opäť bližšie k piatemu titulu v sérii, Allegri: Buďme opatrní

TURÍN - Futbalisti Juventusu Turín suverénne smerujú za piatym titulom v talianskej lige za sebou. V nedeľu deklasovali na domácej pôde Palermo 4:0 a na čele tabuľky majú po zaváhaní Neapola aktuálne už deväťbodovy náskok. "Musíme byť stále opatrní," varuje napriek siedmemu ligovému triumfu v sérii kouč Juventusu Massimiliano Allegri.

slovakia

left justify in out

"Príliš skoré oslavy môžu oslabiť našu koncentráciu a radosť z úspechov. Majme trochu viac trpezlivosti," odkázal ešte Allegri svojim zverencom. V stredu Juventus doma privíta Lazio Rím, na istotu titulu potrebuje do konca sezóny získať ešte sedem bodov. Zlou správou pre trénerský štáb je zranenie stredopoliara Claudia Marchisia, ktorý po zranení kolena prišiel aj o účasť na EURO 2016. Mimo hry sú stále aj Giorgio Chiellini, Martin Caceres a Roberto Pereyra, útočník Alvaro Morata zasa nebude najbližšie hrať pre trest.

 

"Sme v záverečnom šprinte a tak v tomto momente nemáme priestor na chyby. Titul stále ešte nie je náš. Máme síce deväťbodový náskok a dobré skóre, ale potrebujeme vybojovať na definitívu ešte aspoň dve víťazstvá a remízu. Teraz nás čakajú Lazio a Fiorentina, teda dva veľmi náročné súboje. Naši prenasledovatelia majú ľahší program," dodal Allegri.

 

Ešte koncom októbra Juventus strácal na lídra SSC Neapol deväť bodov, po zbabranom úvode sezóny sa ale "stará dáma" rozbehla do skvelej série a momentálne je málo pravdepodobné, že by o svoj náskok mohla prísť.

 

Naopak, Neapol stráca dych a v sobotu vyšiel naprázdno na ihrisku Interu Miláno po prehre 0:2. Bez Gonzala Higuaina boli Neapolčania vpredu bezzubí, mali síce územnú prevahu, ale góly strieľali hráči Interu. Už v štvrtej minúte otvoril skóre stretnutia Mauro Icardi, ktorý bol síce v miernom ofsajde, ale rozhodcovia hru neprerušili. "Vždy som vravel, že sme tím, ktorý dokáže bojovať o najvyššie pozície. Opäť sme to ukázali. Pred koncom súťaže musíme myslieť iba na seba," povedal hrdina duelu Icardi. Hráči Neapola sa po zápase odmietli rozprávať s novinármi, pokračuje tak ich protest, ktorý odštartoval potrestaním Higuaina.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies