Problémy sa mu tentokrát vyhli: Milan Ďatelinka je doma pripravený vrátiť sa na víťaznú vlnu

NETKY.SK • 6 September 2023, 18:00 • 2 min
Problémy sa mu tentokrát vyhli: Milan Ďatelinka je doma pripravený vrátiť sa na víťaznú vlnu

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Slovenský MMA bojovník Milan Ďatelinka sa predstaví v hlavnom predzápase turnaja RFA 12 v Považskej Bystrici. Pred domácim publikom bude čeliť Chrovátovi Ivanovi Vladimirovi, proti ktorému sa pokúsi ukončiť nelichotivú bilanciu troch porážok v rade.

slovakia

left justify in out

Ďatelinka bol v posledných zápasoch nesvoj, na čom sa podpísali vážne problémy v príprave. Tentokrát však hlási, že všetko prebehlo v poriadku a jeho rodisko je ideálne miesto, na ktorom by mal urobiť zvrat vo svojej kariére. Duel Ďatelinka vs. Vladimir prebehne túto sobotu 9. septembra. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

 

Zápasy s Avramovičom a Humburgerom chcel zrušiť

Po prestupe do RFA prišiel Milan Ďatelinka do organizácie ako jedna z najväčších hviezd. V súboji so Srbom Avramovičom bol jasný favorit, no nechal sa uškrtiť už v prvom kole. So šampiónom Humburgerom dominoval počas prvého kola, no v prestávke bol zrelý na uterák a hneď na začiatku 2. kola vyčerpaný Ďatelinka prehral na TKO.

„Do posledných dvoch zápasov som nešiel stopercentný. Nevyhováram sa, že by som tie zápasy vyhral, ale v príprave s Avramovičom som mal týždeň pred zápasom narazené rebrá. Niekoľkokrát sme celú situáciu s Borisom [Marhanským] riešili, plus mi ešte on pomáhal a zháňal veci, aby sme to dali čím skôr dokopy. Naozaj, asi štyrikrát sme boli na vlne, že ten zápas zrušíme. V zápase s Humburgerom som bol na antibiotikách. Nechcem sa vyhovárať, ale sú to jednoducho veci, ktoré ťa narušia psychicky,“ opísal problémy v príprave pred oboma zápasmi.

 

Ďatelinka doposiaľ o týchto problémoch nechcel hovoriť, pretože si nemyslí, že to boli hlavné dôvody oboch porážok. „Netvrdím, že keby to tak nebolo, že by som vyhral. Bolo to však nalomenie celej prípravy. Teraz po dlhej dobe môžem povedať, že nie som chorý ani zranený, takže verím, že teraz to bude niečo úplne iné.“

 

Tlak si nepripúšťa

Už po zápase s Humburgerom sa šírila správa, že šlo o jeho posledný zápas kariéry. Ďatelinka totiž nechal v zápale emócií rukavice v strede klietky. Zo všetkého sa však dokázal pozviechať a teraz je naplno sústredený na Vladimira.


„Už som vyrástol z tých detských snov, že sa rýchlo dostanem do UFC. Budem zápasiť pretože ma to baví a mám rád všetky veci okolo toho, aj keď teraz je chudnutie nepríjemné. Je to tlak, keď ideš pred domácim publikom a snažíš sa vrátiť na víťaznú vlnu. Ja si to ale teraz nepripúšťam,“ povedal na tlačovej konferencii pred RFA 12. Turnaj nás čaká už túto sobotu a sledovať ho môžete aj cez platformu PPV.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA Foto: RFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies