Dobroslav Trnka pôjde opäť pred súd! Odhalil ho tajný rozhovor?

NETKY.SK • 6 August 2021, 16:50 • 2 min
Dobroslav Trnka pôjde opäť pred súd! Odhalil ho tajný rozhovor?

BRATISLAVA - Súdny proces s bývalým prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚPŠ) Dobroslavom Trnkom je naplánovaný na začiatok septembra.

slovakia

left justify in out

Súdne pojednávanie vo veci nahrávky Gorila, ktorú mal Dobroslav Trnka skrývať vo svojom trezore a použiť ju ako nástroj vydierania v súvislosti s riaditeľom PENTY Jaroslavom Haščákom, sa už riešil.

 

Od podnikateľa Mariana Kočnera mal Trnka prevziať zvukovú nahrávku obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov. Z rozhovorov na nahrávke mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru.

 

img

 

Tentoraz má ísť o rozhovor medzi Dobroslavom Trnkom a Marianom Kočnerom. Ako vyplýva z vyšetrovania, obvinený postupoval protizákonne, keď neriešil všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel. V tomto prípade ide o vedomé zneužitie právomoci. 

 

Spomínanú nahrávku neodovzdal, ale ďalej ukrýval pred orgánmi činnými v trestnom konaní. Cieľom tohto konania bolo nadobudnutie majetku v prospech seba a Mariana Kočnera. 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies