Juhokórejská vláda: Obchodovanie s kryptomenami nezakážeme

NETKY.SK • 14 Január 2018, 17:53 • 2 min
Juhokórejská vláda: Obchodovanie s kryptomenami nezakážeme

SOUL – Úrad juhokórejského prezidenta oznámil, že v krátkodobom horizonte krajina nepristúpi k zákazu obchodovania s kryptomenami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Žiadny zákaz

 

Oficiálne vyhlásenie juhokórejskej vlády prišlo po masívnej kritike, ktorá sa zniesla na ministerstvo spravodlivosti, ktoré nezávisle od vlády oznámilo svoje plány zakázať obchodovanie s kryptomenami.

 

Podľa správ viac ako 60.000 občanov podpísalo petíciu, aby odvolali ministra spravodlivosti Park Sang-kiho, ktorý ešte 11. januára vyhlásil, že vláda zavedie do platnosti predpis na zákaz obchodovania s kryptomenami.

 

 

Takmer bezprostredne po vyhlásení ministra Parka vydalo ministerstvo stratégie a financií prehlásenie, že nepodporuje ani nesúhlasí s rozhodnutím ministerstva spravodlivosti o zákaze obchodovania s kryptomenami. V prehlásení sa tiež uvádza, že ministerstvo stratégie a financií sa dozvedelo o vyhlásení ministra Parka iba prostredníctvom správ v médiách.

 

Bývalý juhokórejský prezident Park Geun-hye, ktorý je v súčasnosti vo väzení za pranie špinavých peňazí a obvinenia z korupcie, bol v roku 2016 obyvateľmi krajiny obžalovaný. Ľudia v tom čase vyjadrili svoju silnú opozíciu voči bývalému prezidentovi. Milióny obyvateľov Južnej Kórey vyšli do ulíc a obkolesili Modrý dom, kým súd nerozhodol, že konečne spracuje obžalobu.

 

img

Juhokórejský prezidentský palác Modrý dom

 

Odvtedy sa hlas juhokórejských občanov značne posilnil a nová vláda, ktorú vedie súčasný prezident Moon Jae-in, sľúbila, že bude ľudí počúvať. Vzhľadom na tieto udalosti je pravdepodobné, že juhokórejská vláda sa bude skôr snažiť o reguláciu a posilneniu miestneho trhu s kryptomenami.

 

K zákazu by nemalo dôjst ani v dlhodobom horizonte

 

Hovorca juhokórejskej pracovnej skupiny pre kryptomeny už predtým uviedol, že krajina bude dodržiavať regulačný plán stanovený hlavnými regiónmi, ako je Japonsko a USA. Preto je veľmi nepravdepodobné, že by krajina pristúpila k zákazu obchodovania s kryptomenami aj v dlhodobom horizonte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies