Jen vo štvrtok posilnil voči doláru

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 15:26 • 2 min
Jen vo štvrtok posilnil voči doláru

LONDÝN - Kurz japonského jenu voči doláru zaznamenal vo štvrtok 22-mesačné maximum. Menu podporila japonská centrálna banka, ktorá napriek slabej inflácii a obavám o rast globálnej ekonomiky neprijala nové stimulačné opatrenia.

slovakia

left justify in out

Na dolár negatívne vplývalo aj rozhodnutie centrálnej banky v USA, ktorá zhoršila výhľad rastu najväčšej svetovej ekonomiky na tento aj budúci rok. Od začiatku júna si jen voči doláru pripísal už 7 %. Mene prospieva dopyt po bezpečnejších aktívach vyvolaný obavami z výsledkov referenda, v ktorom budú obyvatelia Veľkej Británie 23. júna rozhodovať o zotrvaní krajiny v EÚ.


Jen voči doláru najskôr klesal o 2,3 % na 103,555 JPY/USD. Časť strát však vymazal, keď guvernér japonskej centrálnej banky Haruhiko Kuroda vyhlásil, že banka urobí všetko v záujme zrýchlenia medziročnej inflácie smerom k dvojpercentnému cieľu. Kurz jenu sa následne stabilizoval na úrovni 104,40 JPY/USD, čo znamenalo oproti predchádzajúcemu dňu pokles hodnoty o 1,6 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies