REPORTÁŽ Nový Lunetic? Českí tínedžeri Ben & Mateo sa v klipe prezliekli za starčekov!

NETKY.SK • 22 Január 2022, 10:00 • 2 min
REPORTÁŽ Nový Lunetic? Českí tínedžeri Ben & Mateo sa v klipe  prezliekli za starčekov!

Dvojica Ben & Mateo odštartovala hudobnú dráhu začiatkom roka 2020. Mladí chalani už stihli nahrať a vydať debutový album a nakrútiť výpravné klipy. Štrnásťročný Benedikt Kis a 15-ročný Mateo Klimek v exkluzívnom rozhovore pre Netky prezradili, ako sa dostali do hudobnej brandže a prečo sa v novom klipe prezliekli za starcov. A aj to, ako sa im na novej skladbe spolupracovalo so slovenským producentom Tomim Popovičom.

slovakia

left justify in out

 

 

Česká spevácka dvojica Ben & Mateo pokračuje po vydaní debutového albumu v rozbehnutej singlovej jazde. Teraz prichádza s novinkou Tancuju, ktorú pripravili v spolupráci so slovenským producentom Tomim Popovičom. Tomi má za sebou viacero úspešných spoluprác s domácimi či zahraničnými interpretmi a na nahrávanie skladby v Prahe osobne dohliadal.

 

img

 

„V štúdiu bola dobrá nálada. Chceli sme, aby bola skladba ešte energickejšia a tanečná, a to sa nám podarilo,“ povedali Ben & Mateo. „Skladba je o snoch, predstavách a o tom, na čo myslíme, alebo nás stretne v budúcnosti,“ vysvetlil Mateo. „Áno, je to romantika. Taká pohoda o láske, niečo, čo je proste krásne,“ dodal Ben.

               

Videoklip nakrúcali na viacerých miestach. Režisér a kameraman Jakub Janča zvolil zaujímavý scenár. Bena a Matea zobrazuje v pokročilom veku a zamaskovaných za starčekov. Seniori v klipe spomínajú na svoju mladosť, kapelu a stretávanie sa s dievčatami.

 

Mohlo by vás zaujímať: Lenny predstavuje chytľavú baladu Lithium, ktorú produkoval Mike Shinoda z Linkin Park

 

„Byť dedkom bolo pre mňa čudné, ešte nikdy som si to nevyskúšal. Bola to pre nás nová skúsenosť, ktorá sa nám bude hodiť,“ smeje sa Mateo.

 

Speváci si dokonca po prvýkrát vyskúšali šoférovanie idúceho vozidla, čo bol pre nich neuveriteľný zážitok.

 

„Pre chalanov to bola veľká zábava, pretože sa museli vžiť do úlohy 70-ročných dôchodcov, ale užívali si to už od prvého skúšania kostýmov,“ s úsmevom konštatuje manažérka projektu Lucie Křečková.

 

img

 

Ben a Mateo vznikli ako nová formácia počas pandémie. Chalani sa stretli vďaka konkurzu.

 

„Spoznali sme sa na kastingu, ktorý bol akože do filmu. Museli sme na ňom spievať a tancovať. V zákulisí sme sa zoznámili a hneď sme si padli do oka. Obaja máme mnoho rovnakých názorov a spoločných vecí. Máme súrodencov, tancujeme breakdance, a to nás spojilo. A veľmi sa im páčilo, že sme si tak porozumeli.  Mne povedali, že som skvelý šoumen, Mateo je taký pokojný a spolu sme super duo,“ teší sa 14-ročný Ben.

 

img

 

Debutový album Až ke hvězdám vydali Ben a Mateo v apríli 2021 a pokrstila im ho speváčka Lucie Bílá. Obsahuje 12 skladieb a väčšinu z nich už dvojica predstavila prostredníctvom videoklipov a na sociálnych sieťach. Pred kamerou mali veľký rešpekt.

 

„Na začiatku to bolo oveľa horšie ako teraz. Teraz si už kameru veľmi nevšímame, je to pre nás taká neviditeľná vec, ktorá okolo nás lieta. Ale na začiatku sme mali obrovskú trému. Bolo to veľmi znervozňujúce, niekedy sme začali koktať. Teraz je to už ok,“ konštatuje,“ 15-ročný Mateo.

 

img

 

 

Chalani sa dokonca stali tvárou medzinárodného projektu #SayHi českého Rádia Junior a to pod záštitou Európskej vysielacej únie. Tento projekt spája pomocou hudby a tanca deti z desiatich krajín a cieľom je vymedziť sa proti šikane a poukázať na dôležitosť priateľstva. Dvojica plánuje ďalšie skladby, koncerty, ale hlavne si to chce všetko dokonale užiť.

 

Pozrite si klipy Tancuju:

 

 

 Asi tě miluju:

 

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ Sexi raperka Aless má nového frajera a nové skladby! Netkám prezradila, ako je to s jej zákazom vstupu do USA!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies