Izrael oslavoval 64. výročie nezávislosti

NETKY.SK • 26 Apríl 2012, 06:56 • 2 min
Izrael oslavoval 64. výročie nezávislosti

Izrael oslavoval 64. výročie nezávislosti - Politika Ohňostrojmi a vojenskými prehliadkami dnes Izraelčania oslavovali 64.

slovakia

left justify in out

img

Ohňostrojmi a vojenskými prehliadkami dnes Izraelčania oslavovali 64. výročie nezávislosti krajiny.
      Oslavy sa konajú deň po Dni spomienky na padlých vojakov a obete útokov militantov. Prípravy na Deň nezávislosti poznamenala minulý týždeň nehoda, keď sa počas nácviku zrútila rampa s osvetlením a zabila mladú vojačku.
      Predseda parlamentu Reuven Rivlin na oficiálnych oslavách varoval pred extrémizmom akéhokoľvek druhu. Ultraortodoxných židov označil za fanatikov a aktivistov, ktorí delegitimizujú štát, za "tých, ktorí ohrozujú budúcnosť izraelskej spoločnosti".
      Podľa vládnych štatistík sa počet obyvateľov Izraela za uplynulý rok zvýšil o 137.500 na 7,881 milióna. Tri štvrtiny populácie tvoria židia, 21 percent Arabi, zvyšné štyri percentá nežidovskí imigranti.
      Tradičnou súčasťou osláv je tancovanie na uliciach a rodinné pikniky v národných parkoch. Vo štvrtok pre návštevníkov otvoria niektoré vojenské základne a v mestách sa uskutočnia koncerty.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies