Thunbergovej nadácia dá Afričanom 150-tisíc eur

NETKY.SK • 23 September 2020, 19:36 • 2 min
Thunbergovej nadácia dá Afričanom 150-tisíc eur

Takto chce švédska aktivistka pomôcť časti obyvateľov afrického kontinentu, ktorí trpia aj pre klimatické zmeny.

slovakia

left justify in out

Štokholm 23. septembra (TASR) - Greta Thunbergová v stredu prezradila, že vďaka jej nadácii pôjde  150-tisíc eur na charitu. Konkrétne takto obdaruje ľudí, ktorých zasiahla klimatická kríza v Afrike. Správu o tom priniesla agentúra AFP.

 

Za svoj príspevok do boja proti klimatickým zmenám na tomto kontinente získajú po 50-tisíc eur Medzinárodná federácia spoločností Červeného kríža a Červeného polmesiaca (ICRC), nezisková organizácia Solar Sister a Oil Change International.

 

 

"Žijeme v (stave) globálnej núdze, ktorá sa týka nás všetkých. Nie všetci však jej následkami trpia rovnako," uviedla Thunbergová vo vyhlásení. "Afriku klimatická kríza zasahuje neúmerným spôsobom, a to napriek tomu, že patrí k tým, čo k nej prispievajú najmenej," povedala švédska klimatická aktivistka.

 

Gretina nadácia vznikla koncom roku 2019. Po zisku portugalskej Gulbenkianovej ceny za ľudskosť, za čo dostala Thunbergová milión eur, už nadácia môže takto podporovať tých, ktorí pomáhajú v boji proti otepľovaniu.

 

 

Časť zo sumy už išla na kampaň SOS Amazonia, ktorou chcú pomôcť potlačiť šírenia pandémie nového koronavírusu v oblasti Amazónie. Podporili aj nadáciu Stop Ecocide, ktorá chce, aby ekocída (zámerné ničenie životné prostredia) bola trestným činom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona