Prezidentka v paláci privítala Petru Vlhovú. Ďakuje jej za to, že dokázala potešiť ľudí v ťažkých časoch

NETKY.SK • 30 Marec 2021, 19:19 • 2 min
Prezidentka v paláci privítala Petru Vlhovú. Ďakuje jej za to, že dokázala potešiť ľudí v ťažkých časoch

Ešte pred tým, ako Zuzana Čaputová v Prezidentskom paláci prijala demisiu Igora Matoviča, prijala aj úspešnú Petru Vlhovú.

slovakia

left justify in out

"Bolo pre mňa veľkým potešením, že som mohla dnes v Prezidentskom paláci privítať víťazku Svetového pohára Petru Vlhovú a jej najbližší tím. Znova som sa jej poďakovala za reprezentáciu Slovenska a predovšetkým za to, že v týchto neľahkých časoch dokázala potešiť ľudí, ktorí túžia po dobrých správach," uvádza na sociálnych sieťach hlava štátu Zuzana Čaputová.

 

Podotýka na fakt, že sa Petrin talent mohol rozvíjať len v oveľa skromnejších podmienkach, než aké majú jej súperky, no aj napriek tomu dokázala uspieť. "Podarilo sa jej to, lebo na svojom talente tvrdo pracovala a nechýbalo jej odhodlanie, nezlomnosť a láska k lyžovaniu. Svoj talent dokázala premeniť na úspech aj vďaka milujúcej a obetavej rodine, ktorá ju na ceste za víťazstvami podporuje," dodáva prezidentka. 

 

 

Úradujúca prezidentka ďalej dodáva, že si dokáže predstaviť, aký veľký musí byť pre športovkyňu tlak vyvolaný očakávaniami verejnosti. "Ešte ani nedozneli ohlasy po Petrinom víťazstve vo Svetovom pohári a už sa začalo hovoriť o olympiáde. K tomu som nielen za seba, ale som presvedčená, že aj za mnohých fanúšikov povedala niečo, čo považujem za dôležité," dodáva k téme tlaku vyvolanou verejnosťou. 

 

Súvisiaci článok: Obrovský úspech Petry Vlhovej! Získala veľký krištáľový glóbus v Lenzerheide

 

Petra Vlhová zaznamenala jeden z najprenikavejších výsledkov celého slovenského športu. V slalome vo švajčiarskom Lenzerheide získala potrebné body na to, aby sa stala celkovou víťazkou Svetového pohára v sezóne 2020/2021 a získala veľký krištáľový glóbus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies