Predseda vlády SR verí v spravodlivé potrestanie všetkých páchateľov vraždy

NETKY.SK • 14 Január 2020, 06:33 • 2 min
Predseda vlády SR verí v spravodlivé potrestanie všetkých páchateľov vraždy

BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) verí, že páchatelia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej budú spravodlivo potrestaní. Rovnaký osud by mal podľa neho postihnúť každého jedného páchateľa, ktorý sa dopustí trestného činu.

slovakia

left justify in out

Spravodlivosť

Pellegrini zároveň zdôraznil potrebu ukázať, že spravodlivosť na Slovensku platí pre každého bez rozdielu. Zároveň sa poďakoval za prácu vyšetrovateľom, policajtom a prokurátorom. Dodal, že chce povzbudiť kompetentné orgány, aby rozhodovali spravodlivo v zmysle zákonov a Ústavy SR.

 

img

 

Zmena vo vedení štátu

Premiér pripomenul, že vyšetrenie vraždy novinára bolo jednou z jeho priorít, keď nastupoval do funkcie. Na premiérskom poste nahradil vtedy súčasného predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Zmenu vlády si vyžiadala situácia po vražde novinára.

 

img

 

Obvinení

Predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu Ružena Sabová otvorila vo včerajších hodinách pojednávanie vo veci vraždy novinára a jeho snúbenice. Na lavici obžalovaných sedia Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Posledný menovaný sa k vražde v prvý pojednávací deň už priznal. Právoplatne odsúdený za vraždu novinára už bol Zoltán Andruskó, ktorý uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste.

 

img

 

Vražda a následky

Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača. Po dvojnásobnej úkladnej vražde sa konali pochody za Jána a Martinu a Za slušné Slovensko, ktoré organizovala rovnomenná iniciatíva.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies