Irán: Prejav Netanjahua v americkom Kongrese bol nudný a opakujúci sa

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 09:10 • 2 min
Irán: Prejav Netanjahua v americkom Kongrese bol nudný a opakujúci sa

ANKARA - Irán v utorok odmietol prejav izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v americkom Kongrese, pričom ho označil za nudný a opakujúci sa, uviedla iránska spravodajská agentúra IRNA.

slovakia

left justify in out

Izraelský premiér vo svojom prejave varoval Spojené štáty pred jadrovou dohodou s Iránom a spoluprácou s krajinou s "hlboko zakoreneným militantným islamom", pretože Teherán bude podľa neho "vždy nepriateľom Ameriky". Počas najočakávanejšieho prejavu zahraničného lídra v americkom Kongrese za posledné roky Netanjahu tiež povedal, že iránsky režim je "rovnako radikálny, ako aj vždy bol" a je "hrozbou pre celý svet", a preto mu netreba dôverovať. "Dnešný prejav premiéra sionistického režimu bol nudný a opakujúci sa... a bol súčasťou tvrdej predvolebnej kampane v Tel Avive," uviedla hovorkyňa iránskeho ministra zahraničných vecí Marzía Afkhamová.

 

Irán uvádza, že jeho jadrový program je zameraný výlučne na civilné účely, nie výrobu bômb. Krajina v utorok zamietla požiadavku amerického prezidenta Baracka Obamu na zmrazenie svojich jadrových aktivít aspoň na desať rokov. Pokračuje však v rokovaniach so šiestimi svetovými veľmocami, pričom v júni má podpísať finálnu dohodu, z ktorej bude zrejmé, že svoje jadrové aktivity drží na uzde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies