Atény rušia povinnú karanténu pre cestujúcich z Európskej únie

NETKY.SK • 19 Apríl 2021, 15:16 • 2 min
Atény rušia povinnú karanténu pre cestujúcich z Európskej únie

ATÉNY - Grécko dnes zrušilo povinnú karanténu pre cestujúcich z väčšiny európskych štátov a ďalších krajín.

slovakia

left justify in out

Vláda v Aténach chce na budúci mesiac napriek zložitej pandemickej situácii otvoriť turistickú sezónu. Povinnosť absolvovania sedemdňovej karantény tým pádom odpadne cestujúcim letecky zo všetkých členských štátov Európskej únie, USA, Veľkej Británie, Spojených arabských emirátov, Srbska a Izraela. Podmienkou je predložiť vakcinačný certifikát alebo negatívny PCR test starý najviac 72 hodín. Oznámil to grécky úrad pre civilné letectvo. Medzi európskymi štátmi, ktoré nie sú členmi EÚ, sú od karantény oslobodené aj Island, Lichtenštajnsko, Nórsko a Švajčiarsko.

 

img


Hovorkyňa gréckej vlády Aristotelia Peloniová označila nové pravidlá za „pilotné opatrenie“ v čase, keď Grécko otvára ďalšie časti svojej ekonomiky. Upozornila, že na zahraničných turistov sa budú vzťahovať vnútroštátne cestovné obmedzenia.

 

Mohlo by vás zaujímať: V Bratislave sa postupne otvárajú kultúrne inštitúcie. Návštíviť môžete zoologickú či botanickú záhradu


Po rozsiahlych obmedzeniach zavedených začiatkom novembra v Grécku stále platí čiastočný lockdown. Krajina bojuje s rastúcim počtom infekcií v mestských oblastiach, v dôsledku čoho jednotky intenzívnej starostlivosti fungujú na hraniciach svojich možností.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona