Tropická búrka Megi vyhnala z domovov viac než 17 000 ľudí

NETKY.SK • 11 Apríl 2022, 09:06 • 2 min
Tropická búrka Megi vyhnala z domovov viac než 17 000 ľudí

MANILA - Tropická búrka Megi, ktorá v nedeľu zasiahla Filipíny, si vyžiadala minimálne jednu obeť a vyhnala z domovov viac než 17 000 ľudí. V pondelok o tom informovali filipínske úrady, ktoré citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Búrka Megi priniesla na Filipíny silné prívalové dažde, ktoré spôsobili záplavy a zosuvy pôdy. O život prišiel 93-ročný muž v regióne Davao De Oro ležiacom 970 kilometrov južne od Manily.

 

Miestni predstavitelia dostali hlásenia o viacerých obetiach, ktoré však zatiaľ neboli potvrdené.

 

img

 

V dôsledku nepriaznivého počasia muselo svoje domovy opustiť minimálne 17892 ľudí. Pobrežná stráž tiež pozastavila námornú dopravu, vo filipínskych prístavoch preto uviazlo celkovo viac ako 1 100 cestujúcich.
 

Podľa miestnych úradov už búrka Megi medzičasom zoslabla na tropickú depresiu s nárazmi vetra do 75 kilometrov za hodinu. Meteorológovia však predpokladajú, že by sa v nasledujúcich dňoch mohla spojiť s ďalšou tropickou búrkou Malakas, ktorá smeruje na Filipíny a sprevádzajú ju nárazy vetra až do 115 km/h.

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies