Podľa Zuzany Čaputovej je téma ochrany ľudských práv v čase pandémie vysoko aktuálna

NETKY.SK • 29 Apríl 2021, 08:41 • 2 min
Podľa Zuzany Čaputovej je téma ochrany ľudských práv v čase pandémie vysoko aktuálna

BRATISLAVA - Verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová prišla osobne Zuzane Čaputovej vysvetliť situáciu. Jej hodnotenie pokukázalo na nedostatky pri hľadaní vyváženosti medzi povinnosťou chrániť životy a zdravie, a inými ľudskými právami.

slovakia

left justify in out

Podľa prezidentky je "veľmi potrebné venovať pozornosť jej analýze a návrhom na zmeny, aby sme krízové časy zvládli bez obetovania iných dôležitých hodnôt". Zuzana Čaputová sa osobitne zaujímala aj o oblasti týkajúce sa seniorov a životného prostredia, ktoré sú pre ňu prioritami.

 

Podnety súvisiace so zanedbaním starostlivosti a dokonca týraním v zariadeniach pre seniorov, ktorým sa ombudsmanka venovala minulý rok, opätovne ukázali akútnosť potreby spoľahlivého systému kontroly takýchto zariadení. "V súvislosti s riešením environmentálnych záťaží ma mrzí, že jej legislatívne návrhy, ktoré by urýchlili proces ich sanácií a ktoré prezentovala vo svojej mimoriadnej správe minulý rok v parlamente napriek naliehavosti nenašli promptnú odozvu. Ľudia žijúci v blízkosti takýchto záťaží, ktoré preukázateľne vážne škodia ich zdraviu, potrebujú už reálne riešenie," napísala prezidentka na sociálnej sieti.

 

Prečítajte si tiež: Zuzana Čaputová: Slovensko spája s Nemeckom silná ekonomická spolupráca a spoločné európske hodnoty

 

Tento rok podľa hlavy štátu ešte viac ukázal, aké dôležité je mať inštitúciu, na ktorú sa ľudia môžu s dôverou obrátiť. „Nárast podaní, ktorý verejná ochrankyňa práv zaznamenala, svedčí jednak o dôvere ľudí v to, že dostanú pomoc, ako aj o tom, že téma ochrany ľudských práv je v čase pandémie vysoko aktuálna," zdôraznila Čaputová.

 

Mohlo by vás zaujímať: Ľuboš Blaha útočí na prezidentku, nazval ju vojnovou štváčkou! Žiada od nej ospravedlnenie Ruskej federácii

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies