Najviac návštevníkov chodí na vianočné trhy vo štvrtok až nedeľu

NETKY.SK • 21 December 2022, 13:00 • 2 min
Najviac návštevníkov chodí na vianočné trhy vo štvrtok až nedeľu

BRATISLAVA - Bratislavské vianočné trhy navštevuje najviac ľudí vo štvrtok až nedeľu. Väčšina z nich, 65 percent, pochádza priamo z Bratislavy. Pre TASR to priblížila Barbora Lehocká z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS).

slovakia

left justify in out

"Účasť je však konštantne vysoká aj počas bežných dní," podotkla s tým, že úspešne dopadlo aj otvorenie Vianočného hlavného trhu, keď bolo námestie plné ľudí. Počas najnavštevovanejších dní sa koná i kultúrny program na Františkánskom námestí. "Vo štvrtky sú to živé čítania, ktoré sú prekladané do posunkového jazyka, piatky a soboty koncerty, nedeľný program patrí rodinám s deťmi," doplnila. Na trhoch je zastúpený aj neziskový sektor a organizátori kladú dôraz napríklad na čistotu či ekológiu. "Samozrejmosťou sú vratné poháre a dôsledné triedenie odpadu. Na trhu máme tiež rozmiestnené nádoby na zber cigaretových ohorkov, ktoré poputujú na recykláciu," priblížila Lehocká. Oceňujú to podľa nej aj návštevníci. Väčšina z nich podľa jej slov uviedla, že Vianočný hlavný trh navštevujú opakovane. "Ako hlavný dôvod svojej návštevy uvádzajú jedlo a nápoje, atmosféru a stretnutia s blízkymi," doplnila Lehocká. Dobré ohlasy od stánkarov aj návštevníkov sú podľa nej na špeciálne vianočné playlisty, ktoré trh sprevádzajú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies