VIETE PRVÍ: Toto sú témy, o ktorých hovorili Tucker Carlson a Vladimir Putin! Zavreli Clintonovi poradcovia Rusku dvere do NATO? (+ROZHOVOR)

NETKY.SK • 9 Február 2024, 00:55 • 2 min
VIETE PRVÍ: Toto sú témy, o ktorých hovorili Tucker Carlson a Vladimir Putin! Zavreli Clintonovi poradcovia Rusku dvere do NATO? (+ROZHOVOR)

V utorok 6. januára sa v Moskve uskutočnil rozhovor amerického žurnalistu Tuckera Carlsona s Vladimirom Putinom. Rozhovor bol zverejnený o polnoci zo štvrtka na piatok stredoeurópskeho času. Netky.sk ako úplne prvé slovenské médium informuje o konkrétnych témach rozhovoru.

slovakia

left justify in out

Interview má 127 minút a je zverejnené s anglickým simultánnym prekladom na oficiálnych stránkach Tucker Carlson Network.

Vladimir Putin v ňom hovoril o histórii vzťahov Ruska a Ukrajiny, o rozširovaní NATO a stretnutí s Billom Cintonom, vyjadril sa aj o vzťahoch Ukrajiny voči Rusku, povedal aj to, čo považoval za spúšťač konfliktu a komentoval napríklad i mierové snahy.

Ruský prezident podotkol, že to bol prezident Ukrajiny, ktorý zakázal rokovať o mieri. „Na to, aby ste sa s niekým dohodli potrebujete dialóg,“ povedal.

V rozhovore zaznelo niekoĺľko doterz neverejných zákulisných informácií. Prezident Ruska viackrát niečo naznačil, no potom i dodal, že nemôže ísť do detailov kvôli "korektnosti" alebo, že ide o tajné informácie.

Hovoril napríiklad o sítuácii v roku 2000, keď, podľa vlastných slov, chcel obnoviť vzťahy. Na stretnutí v Kremli sa opýtal prezidenta USA Billa Clintona: "Bill, myslíś si, že keď Rusko požiada o vstup do NATO, že sa tak stane?

Bil Clinton mal odpovedať: "Vieš čo? To je zaujímavé. Myslím, že áno."

Vladimir Putin dodal, že keď potom boli spolu na večeri vtedajśí prezident USA k tejto téme dodal: "Vieš, hovoril som so svojím týmom. Nie, nie... nie je to teraz možné..." Putin vyzval Carlsona: "Môžete sa ho opýtať, myslím, že bude pozerať náš rozhovor, potvrdí to. Nepovedal by som niečo také, ak by sa to nestalo."

 

Tu je prehľad 12 častí rozhovoru:

1. Predstavenie
2. Putin predstavuje históriu Ruska a Ukrajiny
3. Rozširovanie NATO
4. NATO a Bill Clinton
5. Ukrajina
6. Čo spustilo tento konflikt?
7. Mierové riešenie?
8. Kto vyhodil do vzduchu plynovody Nord Stream?
9. Opätovné nadviazanie komunikácie s USA
10. Ako silný je Zelenskyj?
11. Elon Musk a umelá inteligencia
12. Uväznený americký novinár Evan Gershkovich

Témy budeme v Netky.sk sledovať a prinesieme i prepisy rozhovorov v slovenčine.

Prečítajte si článok o pozadí interview Tuckera Carlsona s Vladimirom Putinom.

     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Foto: Momentka z rozhovoru v Moskve. (tuckercarlson.com)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies