Andrej Danko už spoznal trest za nehodu. Zničený semafor podľa svojich slov zaplatil, keď dnes upratoval ulice Dúbravky

NETKY.SK • 26 Apríl 2024, 13:15 • 2 min
Andrej Danko už spoznal trest za nehodu. Zničený semafor podľa svojich slov zaplatil, keď dnes upratoval ulice Dúbravky

BRATISLAVA - Podpredseda vlády Andrej Danko sa pre zdemolovaný semafor dva roky neposadí za volant, dnes doobeda upratoval Dúbravku. Pri januárovej nehode Danko neprivolal políciu a nepočkal na ňu, ale z miesta odišiel a dychovej skúške sa vtedy podrobil 15 hodín po nehode, už s negatívnym výsledkom.

slovakia

left justify in out

Podpredseda parlamentu Andrej Danko prišiel v piatok ráno upratovať Dúbravku. Pri obchodnom centre Saratov v Dúbravke ho čakali desiatky novinárov. Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

"Dva roky šoférovať nebudem a zaplatím pokutu," uviedol Danko. Semafor podľa svojich slov zaplatil. Odmieta, že bol v čase nehody pod vplyvom alkoholu. Avizoval, že popoludní zverejní dôkaz, že z miesta incidentu odišiel pre zlomený zub. Nebráni sa zverejneniu videa z nehody.

"Zverejnenie kamerových záznamov z nehody podpredsedu parlamentu Andreja Danka je v súčasnosti plne v kompetencii Policajného zboru," uviedla pre agentúru TASR prokurátorka a hovorkyňa Krajskej prokuratúry Bratislava Gabriela Kováčová.

Danko najskôr tvrdil, že po nehode nemal žiadne zranenia, no neskôr prišiel s verziou o vylomenom zube. V piatok novinárom ukázal na telefóne snímku röntgenu, kde je zakrúžkovaný zlomený zub. Či je snímka zubu jeho, priblížiť odmietol. Taktiež odmietol fotku poslať médiám.

Danko sa dychovej skúške na alkohol podrobil až 15 hodín po nočnej nehode. Na mieste kolízie so semaforom v Dúbravke zostala poznávacia značka Dankovho vozidla a do jeho garáže viedla olejová stopa. Prokuratúra po nehode začala trestné stíhanie pre poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. Následne rozhodla, že Danka neobviní a prípad postúpila dopravnému inšpektorátu na priestupkové konanie.

Dnes doobeda sa už podpredseda parlamentu po Dúbravke prechádzal s lopatou prehodenou cez rameno. Spolu so straníckym tímom národniarov okopávali burinu na chodníkoch. Novinárske otázky využíval na oddych počas komunitných prác. Danko popri tom priznal, že Fond na podporu umenia by mal od štátu dostať desať miliónov eur. Z týchto financií by však nemali byť podporené umelecké projekty, ale obnova pamiatok či kultúrnych domov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR, Pravda, HN, Foto: Diana Michaličová/Aktuality.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies