Top Slovenska: 9 aquaparkov

NETKY.SK • 21 Júl 2020, 08:37 • 2 min
Top Slovenska: 9 aquaparkov

Horúce dni sa najlepšie trávia pri osviežujúcej vode. K bazénom pripočítajte adrenalínové tobogany, vodné atrakcie a skvelý animačný program pre malých aj veľkých, a dokonalá dovolenka je na svete. Zažite ju v najlepších aquaparkoch na Slovensku a nemusíte ani za hranice.

slovakia

left justify in out

1. Meander park Oravice

Severnejšie položená Orava ukrýva nielen nespútanú prírodu, ale aj výnimočnú vodu vyvierajúcu z hlbokých termálnych vrtov. Aquapark leží v obci Vitanová, blízko hraníc s Poľskom a známeho mestečka Zakopané. Ponoriť sa tu môžete do celoročne otvorených bazénov plných geotermálnej liečivej vody s vysokým obsahom minerálov a železa. Aktívnej zábave praje plavecký bazén, detský bazén so šmykľavkami či bazén s morskými vlnami.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Slevomat.cz (@slevomat),

 

2. Vodný park Bešeňová

Žezlo vládca najlepšie vodnej zábavy a relaxu drží skvost v Bešeňovej. Celoročne sa tu môžete čvachtať v 9 bazénoch, do ktorých sa dostanete aj po 7 tobogánoch. V lete sa počet bazénov zdvojnásobuje na 18 bazénov a 13 tobogánov, a tak sa zabavíte v plaveckom bazéne, detskom plnom atrakcií, v relaxačnom bazéne s masážnymi tryskami a perlivým posedením, alebo v bazéne s umelými vlnami či v divokej rieke. 

 

 

3. Tatralandia Liptovský Mikuláš

Celoročne otvorený aquapark láka v lete návštevníkov na 14 bazénov napustených morskou, termálnou aj čírou vodou. Ústi do nich 28 tobogánov a šmýkačiek rôznych dĺžok a sklonov - ten najadrenalínovejší tobogán Anakonda meria 146 m. Nechýba tu množstvo ďalších atrakcií a bohatý celodenný program, o ktorý sa stará najväčšia animačný tím na slovenský. Počas celého roka sa zabavíte v 9 bazénoch so 6 tobogánmi, kde teplota vody neklesá pod 30 °C. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Aquapark Tatralandia (@tatralandia),

 

4. Aquacity Poprad

Ďalším známym rajom vodnej zábavy pod Tatrami. Celoročne otvorený aquapark ponúka zábavu v celkom 13 vonkajších i vnútorných bazénoch a odpočinok vo wellness s úctyhodnou rozlohou až 1600 m². Ponoriť sa tu môžete do vonkajšieho sedacieho bazéna s najteplejšou vodou (38 °C) a užívať si masáž vodných trysiek a perličkových ležadiel a pôsobenie minerálnej vody z podzemného vrtu, ktorá obsahuje viac ako 20 minerálov užitočných pre ľudské telo. 

 

 

5. Spa & Aquapark Turčianske Teplice

Minerálmi obohatenú liečivú vodu Turčianskych Teplíc už po stáročia vyhľadávali panovníci a vládcovia kvôli liečbe i odpočinku. Dnes priamo na minerálnych kúpeľoch stoja dva bazény Spa & Aquaparku Turčianske Teplice. Urobte niečo pre svoju fyzickú i psychickú pohodu a doprajte si oddych aj zábavu v bazénoch s celoročnou prevádzkou - čaká tu na vás Areál Spa s liečivou vodou, kde môžete relaxovať aj utužovať svoje zdravie v Červenom kľudovom bazéne so sedením či Ľudové rehabilitačné kúpele s vodnými chrličmi a masážnymi tryskami. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa steinasmarta (@steinasmarta),

 

6. Aquapark Dolný Kubín

Aquapark v Dolnom Kubíne na Orave patrí medzi tie menšie, ale zažijete v ňom o to väčší pokoj a pohodu. Jeho hlavným lákadlom je vnútorný plavecký bazén s dĺžkou 25 m a teplotou vody okolo 27 °C. K odpočinku je určený multifunkčný Relaxačný bazén s rozmermi 26 x 19 m a vodou teplou 32 °C. Najnovšie je súčasťou aquaparku i wellness centrum so saunovým svetom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa AQUA KUBÍN, s.r.o. (@aquarelax_dolnykubin),

 

7. Aqualand Banská Bystrica

Pokojná časť krásneho historického mesta Banská Bystrica priťahuje v letných mesiacoch návštevníkov aj zo vzdialenejších kútov kraja. Všetci mieria za zábavou na plážové kúpalisko Aqualand Banská Bystrica s bazénmi, ktoré zaberajú plochu až 22 000 m². Vás osvieži voda v 7 bazénoch, medzi ktorými nájdete plavecký bazén aj olympijský plavecký bazén s teplotou vody až 28 °C. Výnimočne veľkorysá je plocha zábavy pre deti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Diana Mistríková (@diana_mistrikova),

 

8. Termálne kúpalisko Patince

Najjužnejšie položená obec Patince sa pýši nielen dostatkom teplých dní zaliatych slnkom, ale aj letným kúpaliskom s termálnou vodou, ktoré sa svojimi kvalitami môže rovnať aquaparku. Dohromady sa tu môžete kúpať v piatich bazénoch - v plaveckom s dĺžkou 18 m, športovým, ktorý je ideálny na zábavu pri vodných športoch. Milovníkov odpočinku tu čaká sedací oddychový bazén s teplotou vody až 34 °C. V Patinciach zábava nekončí ani na súši - zahrajte si minigolf, plážový volejbal na piesku a deti nechajte vyskákať sa na nafukovacom hrade.

 

 

9. Aquapark Senec

Slnkom zaliaty Senec je ideálnym miestom na zábavu nielen počas leta. Užijete si ju v Aquaparku Senec, kde sa celoročne môžete kúpať v 5 bazénoch a v lete k nim pribudnú dva vonkajšie. Slnečné okuliare si nezabudnite pri plávaní v talianskom bazéne a v prieplavovom bazéne pre plavcov i neplavcov. Pokojné vlnky vás budú unášať v bazéne s príznačným názvom lazy river, kde voda len pomaly prúdi. Pre adrenalínovú zábavu sú tu 2 tobogány a 10 šmýkačiek. Výzvou je aj šmýkačka Mississippi dlhá 103 m alebo strmé kĺzačky Green a Blue speed.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Moustafa (@mou.dar),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies