Začal sa 17. ročník festivalu SlavCon 2024. Aký program je pre návštevníkov pripravený?

NETKY.SK • 26 Apríl 2024, 15:00 • 2 min
Začal sa 17. ročník festivalu SlavCon 2024. Aký program je pre návštevníkov pripravený?

SlavCon 2024 je 17. ročník medzinárodného trojdňového festivalu fantasy, sci-fi, histórie, mytológie a popkultúry. Je určený pre všetkých fanúšikov literatúry, filmu, seriálov, hier, histórie, larpu, či výtvarného umenia

slovakia

left justify in out

Festival návštevníkom prinesie zmysluplné a tvorivé prežitie voľného času ale aj miesto pre zábavu a kreativitu. Okrem prednášok ponúka širokú škálu kreatívnych a pohybových workshopov, ako aj pestrý sprievodný program. Pozvané sú aj známe osobnosti zo sveta aj z domova – osobnosti, ktoré prispievajú a pozitívne ovplyvňujú slovenskú a českú kultúrnu scénu. Okrem toho festival organizuje aj súťaže, do ktorých sa môžete zapojiť podľa svojej chuti, vopred, no aj na mieste. Taktiež na ňom nájdete líniu Future Earth, kde sa otvárajú témy ako Zero Waste, či Smart Cities.

Víziou organizátorov festivalu je poskytnúť priestor na prezentáciu myšlienok, vytvoriť tolerantnú a otvorenú komunitu, učiť rešpektu a prijímaniu rozmanitosti a poskytnúť priestor na zmysluplnú zábavu. Ich nádejou je, že každý návštevník sa na ich paneloch, workshopoch alebo sprievodnej aktivite, na ktorej sa zúčastní, naučí niečo nové a tým si rozšíri svoje vedomosti a zručnosti.

Cieľom festivalu je rozšíriť návštevníkom obzory v oblasti ich záujmu, vzdelávať zábavnou formou a umožniť stretnutia so zaujímavými hosťami-odborníkmi vo svojom obore. Organizátori tvoria festival podporujúci komunity populárnej kultúry s dôrazom na osobnostný, ale aj komunitný rozvoj. V neposlednom rade chcú šíriť myšlienky vzájomnej spolupráce, tolerancie a priateľskej atmosféry. Záber festivalu je široký. Primárna cieľová skupina sa pohybuje vo vekovej kategórii 18-35 rokov, ale objavujú sa mladšie i staršie generácie.

V posledných rokoch sa návštevnícka základňa rozšírila o stredoškolákov, ktorých zaujali témy, prednášky a workshopy na festivale. Práve pre nich bude pripravená špeciálna sekciu, kde by aj oni mohli odprezentovať svoje nápady a projekty zo školy a pomôcť im tak vo výbere budúceho štúdia a kariéry.

SlavCon sa od ostatných festivalov odlišuje hneď niekoľkými vecami, ktoré ho robia výnimočným. Sú nimi voľná línia FUTURE EARTH, osobnosti LOCAL HEROES, interaktívno-larpová línia VÍKEND NA ROKFORTE a hlavne diverzifikovaná, no predsa jednotná a silná KOMUNITA.

Celý program, ako aj lístky či iné informácie, nájdete na webovej stránke festivalu SlavCon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: SlavCon
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies