Hongkong sprísni opatrenia ohľadne obchodovania so slonovinou

NETKY.SK • 13 Január 2016, 17:56 • 2 min
Hongkong sprísni opatrenia ohľadne obchodovania so slonovinou

HONGKONG - Hongkong zavedie prísnejšie legislatívne opatrenia proti obchodovaniu so slonovinou pochádzajúcou z afrických štátov.

slovakia

left justify in out

Úrady v tejto osobitnej administratívnej oblasti Číny chcú zaviesť i vyššie tresty za pašovanie slonoviny.


"Vláda je veľmi znepokojená zabíjaním slonov pytliakmi v Afrike, čoskoro preto sprísni príslušné opatrenia týkajúce sa pašovania a ilegálneho obchodu so slonovinou," uviedol najvyšší predstaviteľ hongkonskej administratívy Liang Čen-jing, ktorého citovala dnes stanica BBC.


"Dejiny nám ukázali, že legálne obchodovanie so slonovinou slúži len ako krytie pre ilegálnu činnosť, ktorá podporuje bezuzdné zabíjanie slonov v Afrike. Hongkong bol vždy stredobodom tohto obchodovania, takže blahoželáme jeho vláde k tomuto historickému kroku," uviedol šéf organizácie WildAid Peter Knights.


Hongkong býva označovaný za stredisko svetového čierneho trhu so slonovinou, kde je stále legálne nakupovať aj predávať túto komoditu. Tamojšie úrady ročne skonfiškujú veľké množstvo kontrabandu, pričom rekord drží zhabaná ilegálna zásielka vyše ôsmich ton slonoviny z roku 2013.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies