Holandský zväz začal vyšetrovať korupciu zo sezóny 2009/2010

NETKY.SK • 17 Január 2015, 11:59 • 2 min
Holandský zväz začal vyšetrovať korupciu zo sezóny 2009/2010

AMSTERDAM - Holandský futbalový zväz (KNVB) informoval, že si posvieti na črtajúcu sa korupčnú kauzu v elitnej lige, ku ktorej malo prísť ešte v sezóne 2009/2010. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V sobotňajšom vydaní denníka De Volkskrant priniesol kauzu, do ktorej je zapletený klub Willem II. z Tilburgu, resp. jeho bývalého stredopoliara Ibrahima Kargba zo Sierra Leone. Všetko mal mať pod palcom singapurský syndikát a malo ísť o zmanipulovanie dvoch zápasov proti veľkoklubom Ajaxu Amsterdam a Feyenoordu Rotterdam.
      

Kargbo v rozhovore pre denník obvinenia poprel. Nemá ale dobrú povesť, keďže ho minulý rok vyradil spolu s ďalšími troma hráčmi z reprezentácie, lebo čelí obvineniu, že sa pokúsil ovplyvniť kvalifikačný zápas s JAR ešte z roku 2008. KNVB v sobotu inicioval otvorenie vyšetrovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies