Holandsko odložilo rozhodnutie o predaji znárodnenej banky ABN Amro

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 14:07 • 2 min
Holandsko odložilo rozhodnutie o predaji znárodnenej banky ABN Amro

HAAG - Holandská vláda odložila rozhodnutie o predaji znárodnenej banky ABN Amro. Dôvodom je vlna pobúrenia, ktorú vyvolalo nedávne zvýšenie platov vedúcich pracovníkov banky. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Holandský minister financií Jeroen Dijsselbloem v krátkom liste poslancom parlamentu oznámil, že rozhodnutie o predaji banky, ktoré malo padnúť do konca marca, sa odkladá. Neuviedol však dôvod.

 

ABN Amro minulý týždeň oznámila, že väčšine vedúcich pracovníkov zvýšila platy o vyše 100.000 eur, aby im nahradila odmeny, ktoré vláda po znárodnení banky v roku 2008 zakázala.

 

Holandsko zoštátnilo ABN Amro spolu s holandskými aktívami bývalej belgickej finančnej skupiny Fortis v roku 2008. Fortis kúpil ABN Amro len rok pred tým, ale po vypuknutí globálnej finančnej a neskôr aj hospodárskej krízy sa dostal do problémov. To následne vyvolalo obavy, že do ťažkostí by sa mohli dostať aj holandský a belgický finančný systém. Holandská vláda následne banku zoštátnila v rámci núdzovej pomoci skupine Fortis a chce ju predať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies