HC Slovan Bratislava sa predstaví v Lige majstrov! Aké tímy navštívia Bratislavu?

NETKY.SK • 10 Jún 2021, 19:32 • 2 min
HC Slovan Bratislava sa predstaví v Lige majstrov! Aké tímy navštívia Bratislavu?

BRATISLAVA - Vedenie hokejovej Ligy majstrov udelilo voľnú kartu Slovanu Bratislava a "belasí" sa tak v edícii 2021/2022 predstavia v základnej F-skupine s českým Třincom, švédskym Leksandom a švajčiarskym Fribourgom.

slovakia

left justify in out

Slovan Bratislava v súťaži nahradí bieloruský klub Junosť Minsk, ktorému vedenie LM odoprelo účasť a ako dôvod uviedlo nestabilnú situáciu v krajine.

 

img

 

Do Ligy majstrov tak nejde majstrovský Zvolen, vicemajster z Popradu ani bronzové Michalovce. Slovan v uplynulej sezóne slovenskej extraligy obsadil konečnú 4. priečku.

 

"Pridelenie voľnej karty pre Slovan Bratislava nám dovoľuje v súťaži opäť privítať Slovensko, kde má hokej hlbokú tradíciu. Slovan je známa značka, ktorá v nasledujúcej sezóne oslávi sté výročie od svojho založenia.

 

 

"Klub prejavil veľký záujem prezentovať sa na európskej scéne účasťou v Lige majstrov. Preto sme sa rozhodli udeliť mu voľnú kartu," uvádza sa v stanovisku vedenia súťaže.

Vedenie LM malo do konca apríla vyhradené miesto aj pre slovenského majstra, potom ho však nahradilo voľnou kartou pre majstra Ukrajiny. Dôvod absencie slovenského klubu v tejto súťaži doteraz nebol prezentovaný.

 

img

 

Slovensko nemalo mať svojho zástupcu už v LM 2020/2021, ktorú napokon pre pandémiu koronavírusu vôbec neodohrali. Právo štartu vtedy odmietla využiť Banská Bystrica a vedenie Tipsport ligy iný klub do nadnárodnej súťaže neponúklo.

 

Doteraz v hokejovej Lige majstrov zastupovali Slovensko len tri kluby - HC Košice, HK Nitra a HC '05 Banská Bystrica.

Prvý zápas v LM by mal Slovan odohrať 27. augusta na ľade Leksandu.

 

img

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies