Hlina: Vojská NATO musia Islamský štát dobyť do troch dní

NETKY.SK • 16 September 2015, 19:17 • 2 min
Hlina: Vojská NATO musia Islamský štát dobyť do troch dní

BRATISLAVA - Vojská NATO musia Islamský štát (IS) ako jednu z príčin utečeneckej krízy dobyť do troch dní, resp. ráno začnú a večer skončia. Myslí si to poslanec NR SR Alojz Hlina (KDH), podľa ktorého je práve vojenský zásah proti IS jedným z riešení aktuálnej situácie.

slovakia

left justify in out

"Ako môžu fanatici s hrdzavým kalašnikovom terorizovať celý svet? Ak IS dokáže vyhnať také množstvo ľudí zo svojich krajín, tak im musíme pomôcť, aby ich nevyháňali. Ak sme členmi NATO, musíme sa vybrať týmto smerom," apeloval Hlina.

 

Súčasné pôsobenie slovenských vojakov na Cypre a v Afganistane pritom už považuje za zbytočné. "Na čo sa naši vojaci opaľujú na Cypre? Tam už nie je čo robiť. Na čo sa váľajú v prachu v Afganistane? Ani tam nie je čo robiť. Európa by mala byť stabilná a vojská NATO by mali riešiť problém tam, kde vzniká," odkázal.

 

Hlina na margo povinných kvót prognózoval, že Slovensko prehrá a kvóty na prerozdelenie utečencov nám budú nanútené. "Kvóty budú, ale Smer-SD chce ustáť svojich 40 percent vo voľbách a teraz už hráme len o to. Hlasovaním nás pokoria ako štát a nechajú nás pokorených v kúte," povedal obrazne.

 

Poslanec Dušan Jarjabek (Smer-SD) nesúhlasí. "To nie je boj o preferencie, ale o existenciu a postavenie Slovenska v EÚ. Je to jedna z najvážnejších tém od roku 1993, keď Slovensko vzniklo. Som rád, že máme premiéra ako máme, lebo tieto veci dokáže na úrovni exekutívy formulovať," dodal.

 

Predseda Zahraničného výboru NR SR František Šebej (Most-Híd) Hlinu upozornil, že vojskám NATO by tri dni na boj proti IS nestačili. "Je to veľmi široké územie, sú to odhodlaní bojovníci a nie je pravda, že majú hrdzavé zbrane. Majú veľmi moderné ruské či americké zbrane, ktoré ukoristili od irackej a sýrskej armády. Ten problém je oveľa náročnejší, ako je vaša predstava," odkázal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies