Putin nie je pripravený na kompromis

NETKY.SK • 28 Marec 2022, 19:41 • 2 min
Putin nie je pripravený na kompromis

WASHINGTON – Ruský prezident Vladimir Putin zrejme nie je pripravený robiť kompromisy s cieľom ukončiť vojnu na Ukrajine. Agentúre Reuters to v pondelok povedal nemenovaný vysoký predstaviteľ amerického ministerstva zahraničných vecí pred začiatkom ďalšieho kola rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom v Turecku.

slovakia

left justify in out

„(Putin) v tejto chvíli nie je ochotný robiť kompromisy,“ uviedol predstaviteľ amerického rezortu diplomacie pod podmienkou zachovania anonymity. Podľa neho by musela Ukrajina ponúknuť Rusku ústupky, ktoré podkopú suverenitu krajiny, a preto diplomat nepredpokladá na rozhovoroch výrazný pokrok.

 

Aj ukrajinskí politici podľa Reuters hovoria len o malej šanci na zásadný prelom počas plánovaných rozhovorov v Istanbule. Ukrajina je síce pripravená diskutovať o prijatí neutrálneho štatútu v rámci mierovej dohody s Ruskom, ale dodržiavanie takejto dohody by museli zaručiť tretie strany, uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu.

 

Zároveň pripustil, že nie možné úplne vytlačiť Rusko z územia jeho krajiny. Podľa Reuters je však obnovenie osobných rozhovorov medzi Kyjevom a Moskvou znakom posunu vpred. Lietadlo s členmi ruskej delegácie už pristálo v Istanbule, uviedla agentúra AP. Osobné rozhovory medzi oboma stranami sú podľa nej naplánované na utorok a stredu.

 

Možno vás zaujme: Abramovič pomáha nastoliť mier, Putinovi doručil list od Zelenského



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies