V Rumunsku kompletne zaočkovali 104-ročnú babičku, nesťažovala sa na žiadne vedľajšie účinky

NETKY.SK • 29 Marec 2021, 11:05 • 2 min
V Rumunsku kompletne zaočkovali 104-ročnú babičku, nesťažovala sa na žiadne vedľajšie účinky

BUKUREŠŤ - Starenka, ktorá má 104 rokov sa stala najstaršou osobou v rumunskej metropole Bukurešť, ktorú zaočkovali proti koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zoea Baltag prišla v nedeľu do Paláca detí, kde jej pichli druhú dávku vakcíny Pfizer. „Vakcína je jediný spôsob, ako sa zbaviť tohto vírusu,“ uviedla. Na očkovanie ju presvedčila vnučka, ktorá pracuje ako lekárka. Babička pre obavy z nákazy strávila rok v ústraní, dokonca sa nestretávala ani s príbuznými.

 

img

"Veľmi mi chýbal môj pravnuk, chcem ho vidieť vyrastať. Nemohla som byť s vnúčatami, pretože som bola doteraz izolovaná, aby som neriskovala nakazenie koronavírusom. Teraz sme však v rodine zaočkovaní a veľmi sa tešíme, že spolu môžeme stráviť prázdniny,“ dodala pani Zoea.

 

img

Tá sa narodila v roku 1916, dva roky pred vypuknutím pandémie španielskej chrípky. Priznala, že po prvej dávke sa u nej nevyskytli žiadne vedľajšie účinky.

V Rumunsku v doterajšom priebehu pandémie zaznamenali viac ako 23-tisíc úmrtí v súvislosti s koronavírusom. V približne 19-miliónovej krajine dosiaľ stihli podať 2,8 milióna dávok vakcíny.

 

Prečítajte si tiež: EMA povolila výrobu vakcín v ďalších závodoch



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies