Do ľadových vôd Váhu sa na Štedrý deň odvážili desiatky ľudí

NETKY.SK • 25 December 2022, 15:00 • 2 min
Do ľadových vôd Váhu sa na Štedrý deň odvážili desiatky ľudí

TRENČÍN - Ľadové vody Váhu na Ostrove v Trenčíne s teplotou menej ako štyroch stupňov Celzia si na Štedrý deň vyskúšali desiatky otužilcov a zimných plavcov. Sviatočný podtón podujatiu dodala zbierka pre zvieratá z trenčianskeho útulku. Šéfka klubu Trenčianske tulene Zdeňka Švantnerová pre TASR uviedla, že plávanie počas Štedrého dňa sa pre nich stalo tradíciou.

slovakia

left justify in out

"Keď sme pred niekoľkými rokmi začínali, naším cieľom bolo, aby sa k nám pridalo čo najviac ľudí. Aby sa otužovanie stalo normálnou súčasťou aktívneho života ľudí. Celkom sa to podarilo, lebo zo začiatku nás sem chodilo päť až šesť, teraz je nás v občianskom združení 83. Okrem toho sem chodí plávať a otužovať sa mnoho ľudí z Trenčína a okolia," priblížila. Otužilec Martin zhodnotil, že voda nebola "ani veľmi studená a ani veľmi teplá". Otužovanie pre neho znamená uvoľnenie a zanechanie stresu v mútnej vode. "Je to očista tela aj ducha. Môžem to každému len odporučiť," uviedol. Klub Trenčianskych tuleňov založili ešte v roku 2007. Ako občianske združenie Otužilci a zimní plavci Trenčianske tulene fungujú od konca roka 2018. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies