Hamšík prirovnal triumf nad Španielmi tomu s Talianmi na MS

NETKY.SK • 10 Október 2014, 07:53 • 2 min
Hamšík prirovnal triumf nad Španielmi tomu s Talianmi na MS

ŽILINA - Slovenskí futbaloví reprezentanti neskrývali obrovskú radosť po štvrtkovom víťazstve v Žiline nad Španielskom (2:1) v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016.

slovakia

left justify in out

Jeden z pilierov národného tímu Marek Hamšík, ktorý mal pred duelom zdravotné problémy a bral aj antibiotiká, si v mix zóne pri hodnotení úspešne zvládnutého zápasu spomenul aj na účinkovanie SR na MS 2010. "Vyhrať nad Španielmi? Je to podobná senzácia, ako keď sme zdolali Talianov na majstrovstvách sveta pred štyrmi rokmi v Juhoafrickej republike. Nikto to vtedy ani teraz v Žiline asi nečakal, sme veľmi radi," uviedol Marek Hamšík.

 

Tréner futbalistov Slovenska Ján Kozák zvolil v základnej zostave proti "La Furia roja" variant zameraný na defenzívu, bez typického hrotového útočníka. Jediným "vysunutým" bol práve Hamšík, ktorého dopĺňali na krajoch Róbert Mak a Vladimír Weiss. "Môj post nebol ten, na ktorý som zvyknutý. Hral som pre mužstvo a robil, čo sa dalo. Španieli pôsobili naozaj dobre, loptu nám nedali. Keď sme ju však dokázali získať my, tak sme boli nebezpeční a mali sme dobré protiútoky," skonštatoval pri hodnotení súboja pod Dubňom 27-ročný hráč talianskeho klubu SSC Neapol. 

 

Hráči SR sú s dvoma víťazstvami a plným počtom 6 bodov na čele kvalifikačnej C-skupiny. Pri septembrovom vstupe uspeli v Kyjeve proti domácej Ukrajine (1:0). "Je to super štart. Taký sme mali aj v kvalifikácii o postup na ME 2012, v úvodných dvoch dueloch sme zdolali 1:0 Macedónsko aj Rusko. Dúfam, že si to nepokazíme. Teraz sa už musíme sústrediť na nedeľňajší súboj v Bielorusku. Očakávam ťažký zápas, ale určite máme na to, aby sme odtiaľ prišli s bodmi," dodal Marek Hamšík, ktorý v najcennejšom drese dosiaľ nastúpil 72-krát a strelil 11 gólov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies