Gérard Depardieu pripravuje televízny seriál pre ruskú televíziu

NETKY.SK • 24 Február 2013, 19:27 • 2 min
Gérard Depardieu pripravuje televízny seriál pre ruskú televíziu

Gérard Depardieu pripravuje televízny seriál pre ruskú televíziu - Kultúra Francúzsky herec Gérard Depardieu, ktorý začiatkom tohto roka získal ruské občianstvo, dnes oznámil, že pripravuje sériu televíznych programov založených na dielach klasikov ruskej

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky herec Gérard Depardieu, ktorý začiatkom tohto roka získal ruské občianstvo, dnes oznámil, že pripravuje sériu televíznych programov založených na dielach klasikov ruskej literatúry.

"Hovoril som s (ruským ministrom kultúry Vladimirom) Medinským o možnosti spolupráce v Rusku. Chceli by sme pripraviť televíznu sériu založenú na ruskej literatúre, v ktorej by účinkovali herci z rôznych krajín a ktorá by sa mohla vysielať na celom svete," povedal dnes Depardieu novinárom vo Veľkom divadle v Moskve.

Legendárny francúzsky herec získal občianstvo Ruskej federácie priamo na stretnutí s prezidentom Vladimirom Putinom v čiernomorskom prístavnom meste Soči.

"Dúfam, že sa naučím ruštinu, aby som mohol s ľuďmi komunikovať," povedal Depardieu podľa agentúry RIA Novosti. V ruskej metropole by však nechcel žiť. "Moskva je veľmi rušná a je tam množstvo dopravných zápch," vysvetlil.

Depardieu sa vzdal francúzskeho občianstva po tom, ako vláda socialistického premiéra Francoisa Hollanda oznámila svoj plán zaviesť 75-percentnú daň na príjmy veľmi bohatých ľudí, presahujúce 1,5 milióna eur ročne. V Rusku majú 13-percentnú rovnú daň z príjmu.

Francúzsky najvyšší súd zamietol vládny návrh na zavedenie tzv. superdane pre bohatých s odôvodnením, že by bola diskriminačná a teda v rozpore s ústavou.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies