Banská Štiavnica získala na obnovu historickej radnice 800.000 eur

NETKY.SK • 3 Október 2023, 08:00 • 2 min
Banská Štiavnica získala na obnovu historickej radnice 800.000 eur

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Mesto Banská Štiavnica získalo dotáciu 800.000 eur z Ministerstva kultúry (MK) SR, z programu Obnovme si svoj dom, na komplexnú rekonštrukciu historickej radnice, v ktorej sídli mestský úrad. Informuje o tom mesto na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Celková rekonštrukcia zahŕňa obnovu fasády, sanáciu vlhkosti, obnovu sokla, rekonštrukciu okien a interiérových dverí, vstupného schodiska s murovaným zábradlím a vstupných dvier. Taktiež sa budú rekonštruovať toalety. V rámci prác sa zreštaurujú aj maľby v troch kanceláriách. Zároveň sa bude riešiť problém s trhlinou na rohu budovy, sanácia puklín stropov najvyššieho poschodia, zrekonštruuje sa balkón a balkón pod vežou.

 

Rekonštrukcia sa uskutoční za plnej prevádzky mestského úradu, niektoré kancelárie, ako oddelenie výstavby, organizačného oddelenie a mestská polícia, budú postupne dočasne presťahované, o čom bude verejnosť včas informovaná.


Celkové finančné náklady na rekonštrukciu sú vo výške 1,31 milióna eur, spolufinancovanie z Ministerstva financií SR predstavuje 135.000 eur a 227.311 tvorí vlastné spolufinancovanie.

Rekonštrukčné práce začali už v septembri a pokračovať budú do konca roka 2024.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Wikipedie.cz
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies