Brutálny útok v Dúbravke. Ozbrojeného páchateľa zastrelil policajný nováčik

NETKY.SK • 29 September 2023, 13:00 • 2 min
Brutálny útok v Dúbravke. Ozbrojeného páchateľa zastrelil policajný nováčik

Obyvateľov mestskej časti Dúbravka zobudil výbuch. Z okna bytovky strieľal 32-ročný Matej, ktorý nechal explodovať byt, v ktorom žil s rodičmi. Podľa miestnych mal tichú povahu.

slovakia

left justify in out

 

Páchateľ zaútočil v mestskej časti Dúbravka na Fedákovej ulici. Skutok sa stal v noci zo stredy na štvrtok.

 

Páchateľ obľuboval pyrotechniku

 

Obyvateľov mestskej časti Dúbravka zobudil výbuch. Z okna bytovky strieľal 32-ročný Matej, ktorý nechal explodovať byt, v ktorom žil s rodičmi. Podľa miestnych mal tichú povahu.

 

 

Bytovka sa nachádza v okolí v blízkosti obchodnúho centra, škôlky, kasína, pošty a kvetinárstva.

Zbraň, ktorú použil, bola znáčky Luger kalibru deväť milimetrov.

 

Páchateľ bol známy tým, že posledné mesiace pravidelne odpaľoval v Dúbravke pyrotechniku.

 

"Na základe telefonátu na tiesňovú linku 155 v noci na dnes Krajské operačné stredisko Bratislava vyslalo štyri posádky do mestskej časti Dúbravka. Na mieste sa nachádzali štyri osoby so strelnými poraneniami, ktoré boli po prvotnom ošetrení transportované do nemocníc. U piatej záchranári konštatovali exitus," uviedli záchranári v deň incidentu.

 

 

 

 

 

 

 

Mal čistý register trestov

 

Prekvapivou informáciou je, že útočník mal čistý register trestov. Polícia s ním v minulosti riešila iba priestupok súvisiaci s jeho používaním pyrotechniky.

 

"My sme túto osobu nikdy ani len nevyšetrovali," povedal policajný prezident Štefan Hamran o útočníkovi.

Potvrdil však, že polícia v oblasti streľby evidovala za kalendárny rok deväť nahlásení použitia zábavnej pyrotechniky.

 

"Až na jeden prípad nám nikdy neoznačili ani žiadnu osobu, ani žiadny konkrétny byt," spresnil. Byt začali preverovať, nikto z neho s políciou nekomunikoval. Podľa Hamrana mala s ním ťažkosti komunikovať aj správkyňa domu.

 

 

 

 

Zastavil ho policajný nováčik

 

Podľa informácií webu noviny.sk 32-ročný útočník spustil paľbu do náhodných ľudí z okna bytovky. Po príchode policajtov začal strieľať aj do nich.

 

Keď hliadka vošla do paneláku, na medziposchodí útočník napadol nožom policajta. Jeho kolega pohotovo zareagoval, použil služobnú zbraň a páchateľa usmrtil.

 

Podľa policajného prezidenta Štefana Hamrana je policajt, ktorý zastrelil páchateľa, v službe dva a pol mesiaca. „Použil zbraň vtedy, keď mal. Vystrelil šesť rán a zneškodnil osobu, ktorá zranila jeho kolegu, ktorý spolu s ním zasahoval na tom schodišti.“


 

Okolie ho malo za čudáka

 

„Možno som mal šťastie v nešťastí v tom, že som prišiel domov z práce krátko predtým, možno päť minút, ako sa stala udalosť,“ opísal pre Pravdu nočnú streľbu svedok Richard.

 

„Zaparkoval som auto pred domom útočníka a išiel som 30– až 40-metrov k opačnému paneláku. Keď som prišiel domov, počul som silný výbuch. Vedel som, že to je streľba, následne sa ozval hlas ľudí, ktorí sa hádali, ktorí na niekoho kričali, vzápätí som počul zraneného, ktorý zrejme dostal zásah. Možno tých päť minút rozhodlo o tom, že som tu,“ pokračoval svedok.

Tvrdí, že útočníka nepoznal, miestni ho však opisovali ako čudáka.

 

Zdroje:

 

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/683180-strelba-dubravka-matej-utocnik-zraneni-pachatel/

https://www.teraz.sk/regiony/oszzs-nocna-strelba-v-bratislavskej/743670-clanok.html

https://www.aktuality.sk/clanok/WecYuAg/nocna-strelba-v-bratislave-utocnik-neprezil-zraneni-su-policajt-a-dalsi-traja-ludia/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: pravda
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies