V obchodoch už kúpite aj “zakázaný tovar“. Ako je to možné?

NETKY.SK • 11 Február 2021, 06:38 • 2 min
V obchodoch už kúpite aj “zakázaný tovar“. Ako je to možné?

BRATISLAVA – Zákaz predaja nepotravinového tovaru, či sortimentu nevyhnutného pre domácnosť prišiel pred vianočnými sviatkami. Aj napriek tomu, na pultoch predajní sa čoraz viac objavujú vládou zakázané výrobky.

slovakia

left justify in out

Nariadenie prišlo so zavedeným lockdown pred Vianocami, kedy vláda zatvorila všetky obchody okrem potravín, drogérií či lekární.

 

Obchodníkom nariadili, aby stiahli rozličný tovar, ako je oblečenie, domáce potreby či hračky z pultov. Cieľom bolo, aby sa pri nich ľudia nezdružovali a zároveň nedošlo k diskriminácii predajní, ktoré museli zatvoriť.

 

img

 

Niektoré obchodné reťazce však už začínajú predávať tento tovar, aj napriek tomu, že nariadenie stále platíSupermarkety totiž našli dieru vo vyhláške hlavného hygienika Jána Mikasa.

 

Obchádzanie pravidiel si však nedovolia menšie predajne, ktoré tak prichádzajú o svoje zisky. Keďže ľuďom postupne začínajú dochádzať niektoré veci, v obchodoch jednoducho strhnú pásku a vydajú sa regálom, kde sa “zakázaný tovar“ nachádza a jednoducho si ho kúpia. Ide najmä o domáce potreby či textil, ako sú ponožky či spodné prádlo.

 

img

 

Obchody hovoria, že zákon neporušujú. Vyhláška hlavného hygienika definovala len vybrané produkty ako potraviny, lieky, či drogériu, ktoré môžu obchody predávať. Ako uvádza portál tvnoviny.sk, sporné je však slovíčko najmä. Vďaka nemu je ponuka tovarov limitovaná iba rozhodnutím samotného obchodu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies