Futbalisti Realu prehrali v San Sebastiane 0:2, Barcelona je už len krôčik od titulu

NETKY.SK • 3 Máj 2023, 09:50 • 2 min
Futbalisti Realu prehrali v San Sebastiane 0:2, Barcelona je už len krôčik od titulu

MADRID - Futbalisti Realu Madrid prehrali v utorkovom zápase 33. kola španielskej La Ligy na ihrisku Realu Sociedad San Sebastian 0:2. Barcelone chýba k zisku titulu už len výhra v mestskom derby s Espaňolom.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Realu Madrid prehrali v utorkovom zápase 33. kola španielskej La Ligy na ihrisku Realu Sociedad San Sebastian 0:2 a ich už len teoretická šanca na zisku titulu klesla na minimum. Päť duelov pred koncom súťaže strácajú na prvú Barcelonu štrnásť bodov, pričom v hre ich ostáva už len pätnásť.

 

Domáci sa dostali do vedenia v 47. minúte zásluhou japonského útočníka Takefusu Kuba. Real prišiel v 61. minúte o Daniho Carvajala, ktorý videl druhú žltú kartu a San Sebastian využil presilovku päť minút pred koncom, keď pridal druhý gól Ander Barrenetxea. "Biely balet" môže prísť už v stredu aj o druhé miesto v tabuľke, v prípade, že jeho mestský rival Atletico vyhrá doma nad Cadizom, preskočí ho o bod.

 

Hráči Barcelony vo svojom súboji 33. kola zvíťazili doma nad Osasunou Pamplona 1:0. O jediný gól duelu sa postaral v 85. minúte Jordi Alba po deviatich minútach pobytu na trávniku. Katalánci majú na čele pred Realom náskok 14 bodov, pred Atleticom 16 a titul môžu spečatiť triumfom v mestskom derby s Espaňolom (14. mája). San Sebastian figuruje na štvrtej priečke. Elche prehralo v Almerii 1:2 a ako prvý tím súťaže definitívne zostúpil. V La Lige strávil tri sezóny. Za Almeriu nenastúpil Martin Šviderský pre zranenie kolena.

 

img

Aktuálna tabuľka La Ligy

 

La Liga - 33. kolo: Real Sociedad San Sebastian - Real Madrid 2:0 (0:0) Góly: 47. Kubo, 85. Barrenetxea, ČK: 61. Carvajal (Real) FC Barcelona - Osasuna Barcelona 1:0 (0:0) Gól: 85. Alba, ČK: 27. Herrando (Pamplona) UD Almería - Elche CF 2:1 (1:0) Góly: 22. Leo Baptistao, 52. Embarba - 90. Ponce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies