Polícia upozorňuje na podvody súvisiace s vymyslenými dopravnými nehodami

NETKY.SK • 18 Máj 2023, 19:00 • 2 min
Polícia upozorňuje na podvody súvisiace s vymyslenými dopravnými nehodami

BRATISLAVA - Polícia upozorňuje na podvody, ktoré súvisia s vymyslenými príbehmi o dopravných nehodách. Cieľom je vylákať peniaze od seniorov.

slovakia

left justify in out

Polícia upozorňuje na podvody, ktoré súvisia s vymyslenými príbehmi o dopravných nehodách. Cieľom je vylákať peniaze od seniorov. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

 

Šimunková priblížila, že takmer identické scenáre podvodných konaní pripravili počas jedného dňa dve 74-ročné seniorky o tisíce eur. "V oboch prípadoch podvodníci využili príbeh o dopravnej nehode, pri ktorej došlo vinou ich dcér k zraneniu dieťaťa a jeho rodičia požadovali finančné odškodnenie," dodala.

 

V prvom prípade seniorka z Petržalky uverila falošnému policajtovi a naliehavej prosbe o pomoc. "Úspory z vkladnej knižky preto preposlala na účet neznámej osoby," uviedla hovorkyňa s tým, že seniorka prišla o 9006 eur. Bratislavskí policajti vyšetrujú aj podvod, pri ktorom ďalšia seniorka vyhodila z okna svojho bytu v taške finančnú hotovosť spolu s cennosťami. Falošná právnička inštruovala seniorku, aby odovzdala všetky svoje úspory a šperky, ak nechce, aby jej dcéra išla do väzenia. "Škoda, ktorá vznikla seniorke týmto konaním, bola v hodnote približne 11.500 eur," priblížila Šimunková. Polícia vyzvala seniorov na obozretnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies