Boris Kollár vyzval Daniela Lipšica, aby sa ospravedlnil SIS

NETKY.SK • 20 September 2021, 15:57 • 2 min
Boris Kollár vyzval Daniela Lipšica, aby sa ospravedlnil SIS

BRATISLAVA - Špeciálny prokurátor nedávno naznačil, že ho možno sleduje Slovenská informačná služba (SIS). Najnovšie však ozrejmil, ako to v skutočnosti bolo.

slovakia

left justify in out

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) vyzval špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, aby sa ospravedlnil  SIS v súvislosti s vyjadreniami o jeho sledovaní. "Očakávam, že sa ospravedlníte SIS, že ste ich klamlivo zatiahli do prebiehajúcej kauzy a do médií ste lživo uvádzali, že Vás sleduje SIS napriek tomu, že ste o tom nemali dôkazy. A teraz sa pravda ukázala, že to bol niekto iný," uviedol Kollár na sociálnej sieti.

 

img

 

Šéf parlamentu tak reagoval na stanovisko Daniela Lipšica zverejnené v Denníku N o tom, že situáciu okolo jeho piatkového sledovania tajnou službou už objasnili. "Bolo mi bezpečnostnými zložkami objasnené, že išlo o individuálne zlyhanie vodiča jednej z bezpečnostných zložiek, a tým to považujem za vyriešené," uviedol Lipšic pre Denník N.

 

Prečítajte si tiež: Lipšic dostal červenú! Nemôže ísť na zasadnutia pracovných skupín

 

Bezpečnostné zložky mu údajne oznámili, že uvedený vodič bol na detektore lži a výsledok potvrdil, že nešlo o akciu namierenú proti Špeciálnej prokuratúre.

 

Ospravedlniť by sa mal i Kollár

 

Výzvu na ospravedlnenie adresoval nedávno aj Lipšic Borisovi Kollárovi. Týkala sa výrokov súvisiacich s obvineným vyšetrovateľom Jánom Č. Po zriadení odbornej skupiny k očiste bezpečnostných zložiek Kollár uviedol, že hnutie Sme rodina sa na nej nebude zúčastňovať. Podčiarkol potrebu bojovať proti tzv. Ficovej mafii, ktorá si sprivatizovala spravodlivosť. Nechcel však podporovať vznik inej mafie, ktorú podľa jeho slov možno nazvať "čurillovská" a ktorá by robila to isté, no "pod nejakým krásnym heslom".

 

Možno vás zaujme: Lipšic uviedol, že SIS chráni svojich ľudí v trestných konaniach!

 

Lipšic sa vyšetrovateľa zastal. Tvrdí, že viedol úspešné vyšetrovanie proti zločineckým skupinám piťovcov a takáčovcov a celý svoj život bojoval proti mafii. Vyzval preto šéfa parlamentu, aby sa ospravedlnil vyšetrovateľovi i jeho rodine.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies