Vianoce osamote? Nemusia byť len sviatočným peklom, no viete si ich skutočne vychutnať

NETKY.SK • 22 November 2023, 19:26 • 2 min
Vianoce osamote? Nemusia byť len sviatočným peklom, no viete si ich skutočne vychutnať

Trávite tento rok Vianoce sami? Či už je to voľbou alebo okolnosťami, je dôležité pokúsiť sa zmierniť osamelosť a zamerať sa na pozitíva. Prečítajte si pozrite niektoré z vecí, ktoré vám môžu zlepšiť náladu počas týchto sviatkov.

slovakia

left justify in out

1. Sústreďte sa na veci, ktoré vás bavia

Nech je to čokoľvek, vyhradiť si čas na malé radostné aktivity vás odvráti od premýšľania o vašej situácii. Pre niekoho to môže byť sledovanie slávnostného filmu, zatiaľ čo pre iných to môže byť niečo terapeutické, ako je maľovanie alebo písanie.

Strávte deň robením vecí, ktoré vás bavia,“ vysvetľuje tím spoločnosti Mind. "Môže to byť napríklad ranný beh, hranie videohier alebo akákoľvek iná zábavka. Alebo to môže byť horúci kúpeľ s dobrou knihou či oddych v obľúbenom pyžame.

2. Spojte sa s ostatnými virtuálne

Ak trávite sezónu sami, skúste sa virtuálne spojiť s blízkymi. Nemusí to byť to isté ako interakcia tvárou v tvár, ale určite to môže pomôcť zmierniť bolesti osamelosti.

 

3. Pamätajte, že nemusíte oslavovať

Môžu byť Vianoce, ale nie je povinnosťou oslavovať, ak nechcete. "Môžete sa rozhodnúť, že tento rok Vianoce neoznačíte a budete sa k nim správať tak, ako keby to bol ktorýkoľvek iný deň. Môže to byť jednoduchšie, ako sa snažiť oslavovať sám," hovorí tím Mind.

4. Ak sa porovnávate, držte sa mimo sociálnych médií

Pre tých, ktorí trávia Vianoce a sviatky osamote, môže pohľad na sociálne siete nabitý fotkami s vianočnou tematikou a šťastnými rodinami viesť k smútku a porovnávaniu. Ak ste sami, prečo nevyužiť príležitosť na digitálny detox? Ide o jednoduchý skutok starostlivosti o seba, ktorý by tieto Vianoce mohol prospieť vášmu duševnému zdraviu.

4. Choďte von do prírody

Urobte si dlhú prechádzku alebo jazdu na bicykli a vychutnajte si melódie zo skvelého zoznamu skladieb vo vašich slúchadlách. Presuňte sa na túru do komunitného parku, ktorý je pravdepodobne prázdny, alebo nájdite dobrodružné turistické chodníky v lese alebo v štátnom parku.

5. Užite si pokojnú aktivitu

Často sú to pokojné aktivity, ktoré sú počas prázdnin najuspokojivejšie.
Schúlite sa s dobrou knihou a utečte do iného sveta. Alebo si pri počúvaní hudby poskladajte puzzle a popíjajte svoj obľúbený aperitív.
Nech si vyberiete akúkoľvek tichú aktivitu, dajte si povolenie skutočne sa ponoriť do samoty a oddýchnite si.

6. Vyskúšajte nový recept na pečenie

Ak máte túto sezónu chuť vyskúšať niečo nové, skúste upiecť nové jedlo.

Pečenie môže byť terapeutické a uspokojujúce, ak ho robíte sami. Môžete vytvoriť niečo od nuly a užiť si prácu, keď je hotová. 

Zdroje:

https://www.countryliving.com/uk/wellbeing/a34938891/spending-christmas-alone/

https://introvertspring.com/8-ways-to-spend-christmas-alone/

https://heragenda.com/p/five-things-to-do-spending-christmas-alone-this-year/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: goodhousekeeping.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies