BRATISLAVA - Najlepšie, najchutnejšie jedlo s čerstvou cibuľkou. Keď si ju urobíme sami, vieme vždy čo zjeme.
Suroviny: 2 bravčové kolená, 1 kg pliecka s kožou, 2 l vody, soľ, 10 strúčikov cesnaku, PL majoránu, 10 zrniek čierneho korenia, mleté čierne korenie, vrecko na tlačenku
Príprava receptu:
1. Umyté, očistené kolená aj pliecko dáme do väčšieho hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme soľ, 5 strúčikov cesnaku a korenie. Varíme na miernom ohni asi dve a pol hodiny.
2. Uvarené mäso vyberieme, vykostíme. Chudé pokrájame na malé kúsky, ostatné (aj s kožou) pomelieme.
3. Pridáme roztlačený zvyšný cesnak, soľ, mleté korenie i majorán. Do zmesi nalejeme asi ¾ l vývaru a dobre ju premiešame. Vrecko na tlačenku (alebo pevnejšie mikroténové vrecko) naplníme, dobre uzavrieme a uložíme do hlbšej nádoby. Tlačenku zaťažíme a odložíme do chladu na 24 hodín.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies