Čas na brexitovú dohodu sa kráti a zásadné rozdiely pretrvávajú, tvrdí hlavný vyjednávač EÚ

NETKY.SK • 23 November 2020, 21:55 • 2 min
Čas na brexitovú dohodu sa kráti a zásadné rozdiely pretrvávajú, tvrdí hlavný vyjednávač EÚ

BRUSEL - Čas na brexitovú dohodu sa skracuje a stále pretrvávajú "zásadné rozdielnosti".

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v pondelok hlavný vyjednávač Európskej únie Michel Barnier. Rokovania o podobe obchodných vzťahov s Veľkou Britániou, ktorá k 1. januáru opúšťa úniu, pokračujú vo forme videokonferencie.

 

Hlavný vyjednávač únie Michel Barnier sa totiž nachádza v karanténe, kde zostane do štvrtka. Rozhovory sa presunuli do online priestoru minulý týždeň po tom, čo na koronavírus pozitívne testovali osobu, s ktorou prišiel Barnier do kontaktu. Obe strany pritom signalizovali, že na dosiahnutie dohody v čase blížiaceho sa konečného termínu sú potrebné osobné stretnutia.

 

img

 

Súvisiaci článok: Čo je podľa ministra zahraničia Korčoka hlavnou prioritou pre brexit?

Minulý týždeň predstavitelia EK uviedli uviedli, že dohoda o brexite je pripravená na 95 percent. Generálna tajomníčka komisie Ilze Juhansoneová však v internom dokumente upozornila, že problémy stále pretrvávajú v troch oblastiach. Tie sa týkajú rybolovu, kontroly a pravidiel hospodárskej súťaže.

Veľká Británia formálne opustila úniu v januári. Súčasťou dohody o brexite je prechodné obdobie jedenásť mesiacov, ktoré malo obom stranám poskytnúť čas na uzavretie dohody o budúcich obchodných vzťahoch.

 

Prečítajte si tiež: Premiér Boris Johnson pripustil, že Británia odíde z EÚ bez dohody



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies