Mesto Bratislava odsúhlasilo pre herne určité obmedzenia

NETKY.SK • 10 September 2019, 12:11 • 2 min
Mesto Bratislava odsúhlasilo pre herne určité obmedzenia

BRATISLAVA - Mestská finančná komisia Bratislavy odobrila v dnešných hodinách návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktorého obsahom je aj zákaz prevádzkovania herní v blízkosti škôl a všetkých zariadení, ktoré môžu využívať deti.

slovakia

left justify in out

Okrem iného sa má tiež zamedziť, aby nevznikla situácia, kedy sa jedna herňa nachádza tesne pri druhej a vo vybraných, najmä sviatočných dňoch, chce úplne zakázať prevádzku týchto zariadení. 

 

img

 

Zároveň chce vo vybraných dňoch zakázať prevádzkovať v hlavnom meste bingo, stolové hry a hazardné hry na výherných prístrojoch, na termináloch videohier, na technických zariadeniach obsluhovaných priamo hráčmi či na iných technických zariadeniach. Výnimku tvoria internetové hry. Zákaz v Bratislave má platiť 1. januára, 6. januára, na Veľkonočný pondelok, 1. mája, 8. mája, 5. júla, 29. augusta, 1. septembra, 15. septembra, 1. a 2. novembra a 26. decembra.

 

img

 

VZN musia odsúhlasiť ešte bratislavskí mestskí poslanci to však berú ako formalitu. Nariadenie by malo začať platiť na jeseň. V dôvodovej správe sa spomína termín 1. októbra, v návrhu VZN 15. novembra. Zákaz prevádzkovania hazardných hier počas stanovených dní má však začať platiť od 1. januára 2020.

 

"Prevádzkovateľom, ktorým bola udelená licencia pred nadobudnutím účinnosti VZN sa toto nariadenie nevzťahuje do skončenia platnosti ich licencií (platnosť licencií sú dva respektíve päť rokov s možnosťou opcie)," podotýka magistrát v dôvodovej správe.

 

img

 

Samospráva upozorňuje, že možný výpad príjmov (1 786,121 eur za tento rok) bude závisieť od rozhodnutia mestského zastupiteľstva, kedy a ktoré obmedzenia prevádzkovania herní budú prostredníctvom VZN prijaté. "Predpokladáme, že minimálne do konca roku 2020 sa príjmy z hazardných hier výrazne neznížia. Možný výpadok príjmov z odvodov za technické zariadenia bude čiastočne nahradený odvodmi z kurzových stávok, ktoré majú stúpajúcu tendenciu," dodalo mesto.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies