FOTO Nemáte radi beh? Možno vás očarí moderný nordic walking, podľahli mu aj šarmantné moderátorky Vera Wisterová a Soňa Müllerová

NETKY.SK • 17 Máj 2018, 15:40 • 2 min
FOTO Nemáte radi beh? Možno vás očarí moderný nordic walking, podľahli mu aj šarmantné moderátorky Vera Wisterová a Soňa Müllerová

BRATISLAVA – Nordic walking na Slovensku zaznamenáva veľký boom. Táto pohybová aktivita má u nás stále viac fanúšikov, čím nás pomaly zaraďuje medzi walkingové veľmoci. K pravidelnému športovaniu nabáda vo svojej novej publikácii aj dlhoročná inštruktorka nordic walkingu a zakladateľka Slovenskej asociácie nordic walking Lucia Okoličányová. Praktickú príručku o severskej chôdzi s množstvom užitočných tipov z praxe pokrstili obľúbené moderátorky a walkerky Soňa Müllerová a Vera Wisterová!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Tie časy bohémskeho života sú už minulosťou. Uponáhľaný spôsob života, ale aj moderné trendy sa postarali o to, že súčasná generácia umelcov sa o seba začala starať. Mnohí si dávajú pozor aj na svoju životosrpávu," prezradila pre netky.sk krstná mama Soňa Müllerová.

 

"Zbožňujem chôdzu, minimálne dvakrát za deň som na čerstvom vzduchu, veď mám psa. Tak ako mňa inšpirovala Lucia a táto športová aktivita, tak si želám, aby kniha inšpirovala čo najviac ľudí, aby sa pridali a vyskúšali nordic walking. Aby ich zasiahli všetky skvelé zdravotné benefity. Aby nás bolo čo najviac, ktorí budeme kráčať týmto smerom. Každý pohyb je dobrý a keď človeka ešte k tomu aj baví, je to ideálne," zaželala známa moderátorka.  

 

img

 

Luciu prišli na krst podporiť hudobník Braňo Kostka, inštruktori z celého Slovenska a nadšenci nordic walkingu.  Ozdravno – pohybová aktivita má u nás stále viac fanúšikov. Na svete nordicwalkuje vyše 15 miliónov ľudí.

 

"Lucia je moja kamarátka vyše 20 rokov. Vždy som ju obdivovala za jej energiu a ako dokázala spájať ľudí a prinášať nové veci. Som jej vďačná, že som práve vďaka nej mohla objaviť nordic walking. A teraz ho vďaka knižke môžu objavovať aj ďalší ľudia. Nepoznám iný šport, ktorý je tak univerzálny, otvorený všetkým vekovým a váhovým kategóriám, ako práve nordic walking. Knihe želám, aby čo najviac ľudí objavilo čaro chodenia s paličkami v prírode a robili tak niečo pre svoje telo a dušu. Čím viac spokojných ľudí, tým bude na svete lepšie," neskrývala radosť Vera Wisterová.

 

Nordic walking má u nás už päť rokov pod palcom Slovenská asociácia nordic walking, z ktorej si berú príklad aj okolité štáty. Prezidentka Lucia Okoličányová založila asociáciu v roku 2013 a odvtedy sa jej podarilo vybudovať po celom Slovensku dokonalú sieť akreditovaných inštruktorov. Asociácia školí pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu a Slovenskej komory fyzioterapeutov. Najzdravšia ozdravno – športová aktivita nordic walking zahŕňa pohyb vyše 650 svalov v organizme, čo je takmer 90 percent.

 

img

 

"Kniha o nordic walkingu na slovenskom trhu úplne absentovala. Premýšľala som o jej napísaní už roky. Prvý impulz som dostala od našich akreditovaných inštruktorov, ktorí potrebovali komplexnú príručku na výučbu nordicu, vrátane podrobných fotografií. Pri písaní som si uvedomila, že knihu píšem zrozumiteľným jazykom a mohla by sa zísť aj začiatočníkom a tiež pokročilým walkerom a inštruktorom," uviedla na krste autorka horúcej novinky Lucia Okoličányová.

 

Kniha Moderný nordic walking. Kráčame za zdravím vychádza vo Vydavateľstve Slovart a kúpite ju vo všetkých dobrých kníhkupectvách. Ak máte záujem o nordicwalking, všetky informácie nájdete na www.snwa.sk.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies