Fľaše s alkoholom by mali mať varovanie pre tehotné ženy

NETKY.SK • 24 Február 2015, 10:40 • 2 min
Fľaše s alkoholom by mali mať varovanie pre tehotné ženy

BRATISLAVA - Fľaše s alkoholom by mali byť povinne označované varovaním pre tehotné ženy. V novele zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov to navrhuje nezaradený poslanec NR SR Daniel Lipšic.

slovakia

left justify in out

"Cieľom návrhu zákona je zaviesť do právneho poriadku povinnosť označovať každé spotrebiteľské balenie alkoholického nápoja varovným označením o škodlivosti pitia alkoholu u tehotných žien s možným negatívnym dosahom na zdravie ešte nenarodeného dieťaťa," píše sa v návrhu.

 

S týmto návrhom v minulosti niekoľkokrát prišla dnes už europoslankyňa Jana Žitňanská, ktorá je spolu s Lipšicom v hnutí NOVA. Dosiaľ s ním neuspela. Lipšicovci upozorňujú na Fetálny alkoholový syndróm (FAS), ktorý nezvratne poškodzuje deťom mozog.

 

Dá sa tomu predísť, ak žena v tehotenstve vôbec nepije alkohol. V spoločnosti na to treba podľa Lipšica upozorňovať. "Pitie alkoholu tehotnými ženami by nemalo byť v našej spoločnosti bagatelizované," zdôrazňuje Lipšic pri vysvetľovaní návrhu povinne označovať fľaše varovaním pre tehotné ženy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies