Vyjadrenie Zuzany Čaputovej k zatknutiu Navaľného

NETKY.SK • 18 Január 2021, 9:0 • 2 min
Vyjadrenie Zuzany Čaputovej k zatknutiu Navaľného

Zuzana Čaputová reagovala na Navaľného zatknutie po návrate do Ruska. Uviedla, že zadržanie Alexeja Navaľného nezlomí tých, ktorí v Rusku veria v slobodu.

slovakia

left justify in out

Zuzana Čaputová reagovala na Navaľného zatknutie po návrate do Ruska. Na sociálnej sieti uviedla, že zadržanie Alexeja Navaľného nezlomí tých, ktorí v Rusku veria v slobodu. Dodala i skvelý argument, že politickí oponenti by mali debatovať v slobodnej a férovej diskusii, nie byť za svoje názory vo väzení. 


Opozičného lídra Alexeja Navaľného zatkli na moskovskom letisku po tom, ako sa v nedeľu 17. januára do krajiny vrátil z Nemecka. Väzenská služba uviedla, že ho zadržali pre viacnásobné porušenie pravidiel podmienečného odsúdenia a vo väzení bude, kým o jeho prípade nerozhodne súd.

 

img

 

Navaľnyj sa liečil v Nemecku po otrávení nervovoparalytickou látkou, podľa ruskej väzenskej služby pobytom v zahraničí porušil pravidlá podmienečného odsúdenia z roku 2014, ktorému podľa zdrojov už dávno vypršala platnosť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona