Turecko by mohlo prijať Fínsko do NATO bez Švédska

NETKY.SK • 29 Január 2023, 21:58 • 2 min
Turecko by mohlo prijať Fínsko do NATO bez Švédska

Barcelona 29. januára (TASR) - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan prekvapil v nedeľu, keď povedal, že Turecko by mohlo súhlasiť s členstvom Fínska v NATO bez toho, aby odsúhlasilo aj vstup susedného Švédska.

slovakia

left justify in out

"Ak to bude potrebné, môžeme dať odlišnú odpoveď, pokiaľ ide o Fínsko. Švédsko bude otrasené, keď pre Fínsko dáme rozdielnu odpoveď," povedal Erdogan. Turecko minulý týždeň odložilo na neurčito nové kolo rokovaní so Švédskom a Fínskom o schválení ich vstupu do Severoatlantickej aliancie. Obe krajiny potrebujú súhlas všetkých 30 členských krajín vrátane Turecka.

 

Erdogan tiež Švédsko opakovane vyzval, aby vyhovelo žiadosti Ankary o vydanie podozrivých osôb. "Ak sa naozaj chcete pripojiť k NATO, týchto teroristov nám vrátite," povedal turecký prezident. Turecko minulý týždeň odložilo na neurčito nové kolo rokovaní so Švédskom a Fínskom o schválení ich vstupu do Severoatlantickej aliancie. Ich žiadosti o vstup neschválilo ani Maďarsko, hoci tamojší premiér Viktor Orbán prisľúbil, že parlament ich odsúhlasí na budúci mesiac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies