Finančná správa sprístupnila subjektom kalkulačku na výpočet daňových preddavkov za rok 2024

NETKY.SK • 7 Marec 2024, 15:30 • 2 min
Finančná správa sprístupnila subjektom kalkulačku na výpočet daňových preddavkov za rok 2024

Od 7. marca je sprístupnená na portáli aktuálna daňová kalkulačka pre výpočet preddavkov na daň z príjmov fyzických a právnických osôb za rok 2024.

slovakia

left justify in out

Doplnením aktuálnych údajov z podaného daňového priznania za rok 2023 si na kalkulačke môžu daňové subjekty prepočítať výšku preddavkov, ktoré budú platiť v roku 2024. Verejnosť má k dispozícii aktuálnu daňovú kalkulačku na stránke finančnej správy.

Pomôckou pre daňové subjekty sú aj informačné materiály k plateniu preddavkov na dani z príjmov FO a PO za rok 2024.

Keďže sa blíži aj termín na podávanie daňových priznaní – 2.4.2024, finančná správa zároveň vyzýva daňové subjekty, aby si svoje povinnosti neodkladali na poslednú chvíľu a urobili tak čo najskôr. V prípade, že už teraz vedia, že využijú odklad podania daňového priznania, je potrebné, aby rovnako podanie oznámenia neodkladali a podali ho čo najskôr príslušnému správcovi dane na tlačive OZN493v22 v1.0 (financnasprava.sk).

Daňové povinnosti vedia v súčasnosti vybaviť klienti aj z pohodlia domova. S finančnou správou môže komunikovať elektronicky každý, teda aj fyzické osoby. Potrebná je registrácia na portáli finančnej správy. K registrácii a následnej autorizácii je potrebný elektronický občiansky preukaz s čipom (eID), resp. kvalifikovaný elektronický podpis (KEP). Všetky dôležité informácie nájdu občania na PFS v časti Elektronická komunikácia. Fyzické osoby môžu využiť aj možnosť uzavrieť s daňovým úradom tzv. dohodu o elektronickom doručovaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Finančné riaditeľstvo SR, Foto: Ilustračné (DUOFin)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies