Lipšic odmieta zneužívanie pohrebu otca. Rázny odkaz pre Fica

NETKY.SK • 29 Apríl 2022, 14:36 • 2 min
Lipšic odmieta zneužívanie pohrebu otca. Rázny odkaz pre Fica

BRATISLAVA – Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic odmieta zneužívanie pohrebu jeho otca, na ktorom sa zúčastnila aj šéfka mandátového a imunitného výboru parlamentu Anna Andrejuvová (OĽaNO). Uviedol to v reakcii na kritiku šéfa Smeru-SD Roberta Fica, ktorý namieta Andrejuvovej zaujatosť pri žiadosti prokuratúry o súhlas s jeho vydaním do väzby.

slovakia

left justify in out

„V pondelok 25. apríla 2022 sa, rovnako ako iní moji bývalí či súčasní kolegovia, zúčastnila na pohrebe môjho otca, kde bola mne a mojej rodine vysloviť svoju kondolenciu,“ priblížil. Tvrdí, že od pohrebu sa s ňou nikdy a nikde nestretol ani žiadnym iným spôsobom nekomunikoval. Ako ďalej uviedol, je verejne známou vecou, že poslankyňa Andrejuvová bola v minulosti jeho kolegyňou na ministerstvách spravodlivosti, vnútra, ako aj v Národnej rade (NR) SR.

 

img

 

Zároveň Lipšic požiadal, aby obvinení v prípadoch, ktoré dozoruje Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), smerovali útoky na neho. „Vynechajte z nich mojich kolegov – elitných kariérnych prokurátorov ÚŠP. Bol som dlhé roky činný vo verejnom priestore, a preto som na takéto útoky zvyknutý,“ dodal vo vyjadrení, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

 

Fico namietol zaujatosť Andrejuvovej pri žiadosti prokuratúry o súhlas s jeho vydaním do väzby. Tvrdí, že sa v uplynulých hodinách s Lipšicom stretla a že vzhľadom na viaceré skutočnosti mala poveriť iného člena výboru, aby žiadosť prokuratúry v pléne predkladal. V piatok pokračuje v NR SR diskusia k žiadosti prokuratúry o vydanie súhlasu na vzatie Fica do väzby. Parlamentný mandátový a imunitný výbor už prijal k žiadosti uznesenie a odporučil ju plénu schváliť. Prípadné väzobné stíhanie poslanca NR SR je možné až po súhlase parlamentu a rozhodnutí súdu.

 

Možno vás zaujme: Slovensko sa stalo stredoeurópskym lídrom v triedení obalov




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies