Fillon obvinil z vytvorenia kauzy o práci jeho manželky ľavicu a štátnu moc

NETKY.SK • 1 Február 2017, 17:24 • 2 min
Fillon obvinil z vytvorenia kauzy o práci jeho manželky ľavicu a štátnu moc

PARÍŽ – Za obeť inštitucionálneho prevratu zosnovaného ľavicou sa dnes označil francúzsky pravicový prezidentský kandidát Francois Fillon. Svojich straníckych kolegov v parlamente požiadal, aby ho v najbližších dvoch týždňoch počas vyšetrovania údajného fiktívneho zamestnávania jeho rodinných príslušníkov podporili.

slovakia

left justify in out

Fillon sa najnovšie bráni tvrdením, že kauza súvisiaca s jeho manželkou, ktorá mu údajne len fiktívne robila poslaneckú asistentku, je "inštitucionálnym prevratom" zosnovaným "ľavicou a štátnou mocou". Sťažuje sa, že cieľom kauzy je podkopať jeho dôveryhodnosť ako prezidentského kandidáta a zabrániť mu v účasti vo voľbách.

 

"Je nepredstaviteľné, aby sme robili z prezidentského kandidáta, ktorému dali hlasy štyri milióny Francúzov v primárkach, rukojemníka až do posledného momentu pred voľbami," citoval dnešné vyjadrenia Fillona francúzsky denník Le Monde.

 

Pravicový prezidentský kandidát požiadal svojich straníckych kolegov v parlamente, aby "vydržali 15 dní" a stáli za ním. Fillon predpokladá, že tak dlho ešte potrvá vyšetrovania kauzy, ktorá ho už stála prvé politické body. V prieskumoch mu prvýkrát klesla podpora pod 20 percent a na tretie miesto ho odsunul súper Emmanuel Macron.

 

Fillonova manželka Penelope si údajne zarobila počas deviatich rokov v pozícii poslaneckej asistentky svojho manžela, aktuálneho pravicového prezidentského kandidáta, až 900.000 eur.

 

Informoval o tom týždenník Le Canard Enchainé, ktorý v utorok uviedol, že Fillonovi robili poslaneckých asistentov aj jeho dve deti, ktoré si mali takto zarobiť 84.000 eur.

 

Fillon a jeho manželka v pondelok vypovedali pred vyšetrovateľmi. Fillon sľúbil, že ak bude v danej kauze predbežne obvinený, z boja o prezidentský úrad odstúpi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies